x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: Vom contesta la Înalta Curte decizia BEC referitoare la Alianţa 2020 USR-PLUS

Barna: Vom contesta la Înalta Curte decizia BEC referitoare la Alianţa 2020 USR-PLUS

07 Mar 2019   •   15:13
Barna: Vom contesta la Înalta Curte decizia BEC referitoare la Alianţa 2020 USR-PLUS

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a anunţat că va ataca la ÎCCJ decizia Biroului Electoral Central de joi conform căreia a fost respinsă cererea de înscriere în competiţia electorală a Alianţei 2020 USR-PLUS pentru alegerile europarlamentare, pe care a calificat-o ca fiind "una abuzivă şi nedemocratică".

"Vom contesta la Înalta Curte decizia BEC. Mâine o vom depune, am foarte mare încredere în înţelepciunea judecătorului de la Înalta Curte. (...) Oricare va fi decizia Înaltei Curţi, Alianţa merge mai departe. Vom fi prezenţi la alegeri, vom vedea în ce formă. (...) România şi românii chiar merită să poată vota şi o altă categorie de politicieni - cei care nu folosesc instituţiile statului pentru a bloca democraţia din România", a declarat Barna la Parlament.

USR şi PLUS au anunţat joi că BEC că a respins, "în mod abuziv", cererea de înscriere în competiţia pentru alegerile europarlamentare a Alianţei 2020 USR-PLUS, sub pretextul că Dan Barna şi Dacian Cioloş nu ar figura ca preşedinţi ai partidelor pe care le conduc în Registrul partidelor politice. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna