x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barometru de opinie - Ceauşescu, inger şi demon

Barometru de opinie - Ceauşescu, inger şi demon

de Aniela Nine    |    07 Dec 2007   •   00:00
Barometru de opinie - Ceauşescu, inger şi demon

Nicolae Ceauşescu este considerat liderul politic al ultimei sute de ani care a făcut, in aproape egală măsură, cel mai mult bine şi cel mai mult rău Romăniei, relevă Barometrul de Opinie al Fundaţiei Soros, dat publicităţii ieri. • descarca pdf



Nicolae Ceauşescu este considerat liderul politic al ultimei sute de ani care a făcut, in aproape egală măsură, cel mai mult bine şi cel mai mult rău Romăniei, relevă Barometrul de Opinie al Fundaţiei Soros, dat publicităţii ieri.

Astfel, pentru 23% dintre subiecţi, Ceauşescu a făcut cel mai mult bine, in timp ce 24% consideră că a făcut cel mai mult rău acestei ţări. In clasamentul celor care au contribuit la binele Romăniei, Ceauşescu e urmat de Traian Băsescu, cu 15%, de Ion Iliescu, cu 7%, şi de Regele Carol I şi Regele Mihai I, fiecare cu căte 6%.
La această intrebare nu au răspuns 28% dintre subiecţi.

In schimb, in topul conducătorilor care au făcut cel mai mult rău Romăniei, după Ceauşescu, 15% dintre romăni il indică pe locul doi pe Ion Iliescu, urmat de Emil Constantinescu, cu 8%, Traian Băsescu, cu 5%, şi Ion Antonescu, cu 3%. La această intrebare nu au dorit să răspundă 37% dintre intervievaţi. Pe de altă parte, aproape jumătate din romăni (48%) crede că trăiau mai bine inainte de 1989 şi doar 33% consideră că in acea perioadă nivelul de trai era mai scăzut, iar 11% nu văd nici o diferenţă.

Barometrul a fost realizat in perioada 10-22 octombrie 2007 şi are o marjă de eroare de +/ - 2,2%.
Â

×
Subiecte în articol: politic