x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: ”Aș avea un sentiment de dispreț să numesc a doua oară un premier care a participat la suspendarea mea”

Băsescu: ”Aș avea un sentiment de dispreț să numesc a doua oară un premier care a participat la suspendarea mea”

27 Noi 2012   •   20:18
Băsescu: ”Aș avea un sentiment de dispreț să numesc a doua oară un premier care a participat la suspendarea mea”
Sursa foto: presidency.ro

Președintele Traian Băsescu a afirmat, în această seară, la B1 TV, că ar avea un sentiment de ”dispreț” dacă ar fi nevoit să numească a doua oară un premier care a participat la suspendarea sa.

”Nu știu ce ar trebui să simtă un președinte căruia i se cere să numească a doua oară un prim-ministru care a participat la suspendarea sa. Dispreț ar fi cuvântul care ar defini mai bine sentimental”, a spus Băsescu.

Acesta a adăugat că s-ar autocondamna dacă ar investi un guvern ”anti-european”, care ar distruge ceea ce s-a făcut bun în ultimii opt ani.

”Opțiunea mea este pentru o soluție care să dea perspectivă, României, o soluție pro-europeană. M-aș autocondamna dacă aș accepta formarea unui guvern anti-european sau care să distrugă ceea ce s-a construit în ultimii 8 ani. Până acum, singurul premier pe care l-am desemnat și a rămas loial relației, a fost Emil Boc. Călin Popescu Tăriceanu - l-am desemnat premier, după care a scos partidul din alianță și a dat mâna cu PSD-ul. I se reproșează lui Crin Antonescu că a dus PNL în PSD. Nu acest lucru l-a făcut Tăriceanu, să fim cinstiți. El a fost cel care a și refuzat intrarea în guvernare în 2008, condiționând-o de funcția de prim-ministru”, a spus Băsescu, lansând apoi un atac la adresa premierului Victor Ponta.

”Ponta vine le mine ca un securist. Da, domnule președinte, da... Pe urmă mă vorbește pe la spate. Ce să cred eu despre un astfel de om? El e un mitoman, omul ăsta e bolnav de minciună. Este un mitoman care are tupeul să mintă fără reținere. Suspendarea a făcut-o doar pentru a acoperi povestea lui cu plagiatul. Or eu nu vreau o țară condusă de un plagiator”, a spus Băsescu.

Președintele a adăugat că se bucură că Victor Ponta nu a mers la negocierile pentru bugetul Uniunii Europene, afirmând că nu ”ar fi vorbit nimeni cu el”.

”Dacă România ar câștiga în acest buget un miliard de euro în plus, n-ar fi o prostie să spui veto? Aici e ridicolul și acest lucru îl judecă cei care au aflat hotărârea Guvernului de a pune un veto. Dacă Ponta se ducea la Bruxelles, nu vorbea nimeni cu el. Mă uitam la câtă meschinărie are acest prim ministru. Se ducea la Bruxelles și habar nu avea”, a spus Băsescu.

Președintele l-a mai acuzat pe Ponta că a aranjat în mod deliberat ca Dan Diaconescu să participe la privatizarea Oltchim.

”A făcut show-ul cu Oltchim, pe care l-a făcut deliberat, l-a plănuit. Condițiile au fost planificate în așa fel încât să se poată privatiza pe persoană fizică. Domnul Ponta a făcut-o pentru a-l distruge pe Dan Diaconescu. Dan Diaconescu a căzut în capcană. Se pare că Dan Diaconescu lua voturi de la USL. Nu te joci cu economia României. Însă Ponta n-a ezitat s-o facă”, a spus Băsescu, adăugând că are dreptul de a răspunde atacurilor premierului. 

”Am îndurat prea multe mizerii de la acest om. Mă atacă constant acuzându-mă pe mine că am intrat în campanie. Dincolo de a fi șef de stat, poate că am și eu dreptul de a spune cum îl văd eu pe prim ministru”, a spus Băsescu, adăugând că: ”Atunci când e în fața mea e ca un pisicuț. În fața alților e zmeu”.

×