x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a început evaluarea nominalizaţilor la funcţiile de procurori şefi

Băsescu a început evaluarea nominalizaţilor la funcţiile de procurori şefi

14 Mai 2013   •   19:22
Băsescu a început evaluarea nominalizaţilor la funcţiile de procurori şefi

Preşedintele Traian Băsescu a început întâlnirile de evaluare cu procurorii nominalizaţi pentru funcţiile de conducere din Parchete, urmând ca acestea să fie finalizate miercuri.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a avut, zilele acestea, întâlniri de evaluare cu o parte dintre persoanele propuse pentru funcţiile de conducere din Parchete. Domnul preşedinte va continua şi mâine întâlnirile cu restul acestora", a declarat pentru Mediafax Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

Întrebat când va semna preşedintele decretele privind numirea candidaţilor în funcţiile de la Parchete, Oprea a răspuns: "Când domnul preşedinte va lua o decizie, o vom anunţa public".

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a trimis încă de vineri preşedintelui Traian Băsescu propunerile de numire în funcţiile de conducere de la Parchetul înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, DNA şi DIICOT.

Este vorba despre Tiberiu Niţu, în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, şi Codruţ Olaru, de adjunct al procurorului general.

De asemenea, Cazanciuc a înaintat şefului statului propunerile de numire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA, a Alinei Mihaela Bica în funcţia de procuror şef al DIICOT şi a Elenei Georgiana Hosu în funcţia de adjunct al procurorului şef al DIICOT.

×