x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a încercat să blocheze participarea lui Ponta la recepţia Ambasadei Franţei

Băsescu a încercat să blocheze participarea lui Ponta la recepţia Ambasadei Franţei

de Dan Constantin    |    14 Iul 2014   •   15:11
Băsescu a încercat să blocheze participarea lui Ponta la recepţia Ambasadei Franţei
Sursa foto: ROBERT GHEMENT/EPA

Băsescu Traian a programat întâlnirea cu Guvernul la Cotroceni pentru discuţia pe tema reducerii CAS, astazi, la ora 16:00.

În mod normal, fiind o analiză tehnica, nu una formală, de protocol, întâlnirea va dura cel puţin o oră. Astfel, participarea primului ministru la recepţia de la Ambasada Franţei, cu ocazia Zilei Naţionale, programată pentru ora 16:30, a fost întârziată cu cel puţin 30 de minute. Însă, premierul a reuşit să ajungă, în cele din urmă.

Băsescu a mai dat peste cap întâlniri ale primului ministru, stabilind ore de convocare a premierului care se suprapuneau cu alte manifestări deja anunţate.

Băsescu ştia de programul de la Ambasada Franţei de mult timp. Ziua Naţională a Republicii Franceze se sărbatoreşte la 14 iulie, zi în care, în 1789, a fost ocupată de populaţia răsculată a Parisului închisoarea Bastilia, ca o încununare a victoriei Revoluţiei care a abolit monarhia.

Băsescu nu a participat nici anul trecut la recepţia de la Ambasada Franţei marcată şi prin prezenţa primului ministru francez, aflat în vizită oficială la Bucureşti.

×