x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a revenit la Palatul Cotroceni, după 52 de zile de suspendare

Băsescu a revenit la Palatul Cotroceni, după 52 de zile de suspendare

28 Aug 2012   •   07:39
Băsescu a revenit la Palatul Cotroceni, după 52 de zile de suspendare

Traian Basescu a revenit, in aceasta dimineata, la Palatul Cotroceni. Intoarcerea presedintelui vine dupa 52 de zile de suspendare si dupa ce la referendumul de demitere din 29 iulie nu s-a intrunit cvorumul necesar pentru ca acesta sa fie validat.

Presedintele, aflat intr-o masina escortata de alte masini ale SPP si Politie, a intrat in incinta Palatului Cotroceni prin poarta principala de la Platoul Marinescu.

In timpul campaniei pentru referendum, Basescu a declarat ca miza sa nu este "scaunul de la Cotroceni", ci viitorul european al Romaniei.

'Marea problema a suspendarii mele este Justitia. Si acum, ca si in 2007, nevoia de a o controla. Daca atunci se creau mugurii Justitiei, in 2012 Justitia a confirmat ca e pregatita sa fie independenta'', a spus Basescu, pe perioada suspendarii.

Daca la inceputul campaniei, Basescu spunea ca nu doreste sa castige referendumul "la masa verde", dupa promulgarea legii care prevederea includerea unui prag electoral, el si-a indemnat electoratul sa nu participe la vot, pentru a nu gira "lovitura de stat a USL".

La referendumul privind demiterea presedintelui Basescu, conform Biroului Electoral Central, prezenta a fost de 46,24% (8.459.053 de persoane), iar dintre cei care s-au prezentat la urne 87,52% (7.403.836 de persoane) s-au pronuntat pentru demitere, iar 11,15% (943.375 de persoane) - impotriva.

Parlamentul s-a reunit ieri pentru a lua act de decizia Curtii Constitutionale prin care referendumul din 29 iulie este invalidat. Decizia CCR a fost publicata in Monitorul Oficial, la cinci ore dupa incheierea sedintei reunite din plenul Parlamentului.

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata in 21 august, ca procedura de organizare a referendumului din 29 iulie a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si a mentionat ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.

×