x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Adomniţei nu ştie ce face‘‘

Băsescu: "Adomniţei nu ştie ce face‘‘

de Oana Stancu Zamfir    |    24 Apr 2008   •   00:00
Băsescu: "Adomniţei nu ştie ce face‘‘

După "tînărul mafiot obraznic‘‘ Chiuariu şi armeanul "incompetent‘‘ Vosganian, preşedintele Traian Băsescu l-a gratulat, cu mai multă blîndeţe însă, pe ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei (foto).



După "tînărul mafiot obraznic‘‘ Chiuariu şi armeanul "incompetent‘‘ Vosganian, preşedintele Traian Băsescu l-a gratulat, cu mai multă blîndeţe însă, pe ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei (foto).

La dezbaterea "Cea mai mare lecţie din lume‘‘, desfăşurată ieri la Colegiul "Spiru Haret‘‘, o elevă a citit un mesaj al unui coleg care spunea că, dacă ar fi ministru al Educaţiei, nu ar şti ce să facă mai întîi. "Nici el nu ştie‘‘, a intervenit şeful statului rîzînd, dublat şi de rîsetele asistenţei.

Preşedintele a criticat însă cu mai multă consistenţă modul în care au fost cheltuiţi banii alocaţi Educaţiei, bugetul fiind dublu faţă de 2004. Au fost majorate salariile cadrelor didactice, în loc ca banii să fie folosiţi pentru modernizarea şcolilor, a sugerat preşedintele, astfel încît să se asigure un standard nu doar profesorilor, ci şi copiilor. Ministrul Educaţiei ar fi trebuit să fie "cu mîna forte‘‘ şi să dirijeze banii în egală măsură către mediul rural şi cel urban, dar şi către profesori şi copii, între aceste categorii existînd mari discrepanţe, a reproşat Traian Băsescu. Dacă ultima statistică este încă valabilă, a afirmat el, în universităţi pătrund doar 2,5% tineri din mediul rural, şi aceştia fiind probabil din familii unite, care "au reuşit să-şi ţină copilul la fratele sau la unchiul din mediul urban‘‘.


COPIII ROMI. Preşedintele a fost critic şi cu familiile de romi care nu îşi trimit copiii la şcoală nu pentru că nu ar avea bani, ci din pricina "culturii" acestor familii. Punctul de vedere fusese susţinut şi de o profesoară, contrazisă însă de reprezentantul Ministerului Educaţiei, Liliana Preoteasa, care a invocat "sărăcia cruntă" cu care se confruntă romii. Aici a intervenit preşedintele: "Problema nu sînt copiii şi aş îndrăzni să spun că sărăcia este doar o parte a problemei. Familiile de romi au în general un număr mare de copii şi indemnizaţiile pe care le primesc de la stat le permit să asigure copiilor şi săndăluţe, şi biletul de tramvai sau de metrou, şi biletul de autobuz să meargă la şcoală, şi o hăinuţă. Marea problemă este educaţia şi cultura familiilor de romi". "Problema trebuie căutată la părinţi în primul rînd acolo unde, din punct de vedere cultural, mersul la şcoală nu este o prioritate de multe ori", a completat el.

×
Subiecte în articol: politic