x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu cere Parlamentului reexaminarea OUG privind atribuirea contractelor de achiziţie publică

Băsescu cere Parlamentului reexaminarea OUG privind atribuirea contractelor de achiziţie publică

16 Iul 2013   •   20:13
Băsescu cere Parlamentului reexaminarea OUG privind atribuirea contractelor de achiziţie publică

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea OUG 143/2008 pentru modificarea şi completarea OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, informează agerpres.ro.

În cererea de reexaminare transmisă preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, şeful statului solicită respectarea principiilor sistematizării legislaţiei şi coerenţei legislative, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Traian Băsescu precizează că ordonanţa de urgenţă aprobată prin legea transmisă spre promulgare a modificat şi completat o serie de prevederi ale OUG 34/2006.

"De la momentul emiterii Ordonanţei de Urgenţă nr. 143/2008 şi până în prezent o mare parte dintre articolele modificate şi/sau completate de acest act normativ, precum cele prevăzute la pct. 1, pct. 3 - 7, pct. 9, pct. 11, pct. 15 - 16, pct. 17, pct. 19, pct. 21-29 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 143/2008, fie a suferit modificări ulterioare, prin alte acte normative, fie a fost abrogată expres de alte acte normative. Având în vedere aspectele semnalate, precum şi necesitatea respectării principiilor sistematizării legislaţiei şi coerenţei legislative, vă solicităm reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 143/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu luarea în considerare a textelor legale modificate ori abrogate", se arată în comunicatul citat.

De asemenea, şeful statului a semnat cererile de reexaminare a legilor privind aprobarea OUG 94/2007 şi 72/2009 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.

Şi în cazul Ordonanţei de Urgenţă 94/2007 invocă faptul că acest act normativ a modificat şi completat o serie de prevederi ale OUG 34/2006.

"De la momentul emiterii Ordonanţei de urgenţă nr. 94/2007 şi până în prezent o mare parte dintre articolele modificate şi/sau completate de acest act normativ, precum cele prevăzute la pct. 4 - 5, pct. 8, pct. 12 - 13, pct. 15 - 16, pct. 20, pct. 27 - 29, pct. 34 şi altele din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 94/2007, fie a suferit modificări ulterioare, prin alte acte normative, fie a fost abrogată expres de alte acte normative. Având în vedere aspectele semnalate, precum şi necesitatea respectării principiilor sistematizării legislaţiei şi coerenţei legislative, vă solicităm reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 94/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu luarea în considerare a textelor legale modificate ori abrogate", se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Şeful statului menţionează şi că OUG 72/2009 a suferit fie modificări ulterioare, fie a fost abrogată de alte acte normative.

"Ordonanţa de Urgenţă aprobată prin legea transmisă spre promulgare a modificat şi completat o serie de prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006. De la momentul emiterii Ordonanţei de Urgenţă nr.72/2009 şi până în prezent o mare parte dintre articolele modificate şi/sau completate de acest act normativ, precum cele prevăzute la pct. 1, pct. 3, pct. 6, pct. 11 - 13 şi altele din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 72/2009, fie a suferit modificări ulterioare, prin alte acte normative, fie a fost abrogată expres de alte acte normative", se afirmă în cererea de reexaminare.

Traian Băsescu solicită şi în acest caz Parlamentului respectarea principiilor sistematizării legislaţiei şi coerenţei legislative.

Preşedintele a semnat marţi şi cererea de reexaminare asupra Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 19/2009 privind unele măsuri în domeniul legislaţiei referitoare la achiziţiile publice.

"Ordonanţa de Urgenţă aprobată prin legea transmisă spre promulgare a modificat şi completat o serie de prevederi ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 34/2006. De la momentul emiterii Ordonanţei de Urgenţă nr. 19/2009 şi până în prezent o mare parte dintre articolele modificate şi/sau completate, precum cele prevăzute la pct. 2, pct. 4 - 8, pct. 12, pct. 14, pct. 17 şi altele din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 19/2009, fie a suferit modificări ulterioare, prin alte acte normative, fie a fost abrogată expres de alte acte normative", se arată în cererea de reexaminare.

Şi pentru acest act normativ preşedintele subliniază în cererea de reexaminare necesitatea respectării principiilor sistematizării legislaţiei şi coerenţei legislative, solicitând să fie luate în considerare textele legale modificate ori abrogate. 

×
Subiecte în articol: basescu achizitii publice