x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Cred că Patriarhul Daniel şi-a câştigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului

Băsescu: Cred că Patriarhul Daniel şi-a câştigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului

25 Noi 2018   •   22:20
Băsescu: Cred că Patriarhul Daniel şi-a câştigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului este "o mare bucurie şi un moment de o semnificaţie extraordinară", iar Patriarhul Daniel "şi-a câştigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului", întrucât a împlinit un vis de peste o sută de ani al românilor ortodocşi.


"Astăzi, este o zi de mare bucurie pentru ortodoxie şi nu numai pentru ortodoxia română. (...) Ca semnificaţie este extraordinar. Toţi ştim că realizarea Catedralei Neamului sau a Catedralei Mântuirii Neamului sau a Catedralei Naţionale - dar îi va rămâne Catedrala Mântuirii Neamului - este un obiectiv care a fost fixat acum mai bine de 100 de ani, în timpul Regelui Carol I (...) Iată că acum, la 29 ani de la Revoluţie, BOR a reuşit şi cred că - şi o spun fără nicio intenţie de flata - cred că Patriarhul Daniel şi-a câştigat dreptul de a fi declarat omul Centenarului. A reuşit împlinirea unui vis de mai bine de 100 de ani al românilor ortodocşi, ceea ce e mare lucru', declarat fostul şef al statului la România Tv.


Senatorul a adăugat că mai e mult de lucrat pentru finalizarea catedralei şi a complexului din jurul său, dar "momentul de astăzi (duminică-n.r.) va rămâne în istoria ortodoxiei române şi nu numai, mai ales într-o perioadă în care BOR e zgâlţâită de conflicte extrem de puternice". AGERPRES

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu patriarhul daniel