x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Dacă nu aş fi devenit suspect înaintea începerii campaniei, aş fi candidat la Primăria Capitalei

Băsescu: Dacă nu aş fi devenit suspect înaintea începerii campaniei, aş fi candidat la Primăria Capitalei

22 Apr 2016   •   23:00
Băsescu: Dacă nu aş fi devenit suspect înaintea începerii campaniei, aş fi candidat la Primăria Capitalei
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

 Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a precizat vineri că, dacă nu ar fi devenit suspect cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale, cu certitudine ar fi candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei.

"Dacă nu aş fi devenit suspect cu câteva zile înaintea începerii campaniei, cu certitudine aş fi candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei. Aşa însă am luat decizia să nu candidez, pentru că nu pot să-mi neg cei zece ani de mandat la Cotroceni. Îmi doream tare mult, pe de o parte, să reiau proiectele Capitalei. Îmi doream să ajut PMP în obţinerea unui rezultat foarte bun la locale. O voi face implicându-mă în campanie", a scris Băsescu pe Facebook.

El a reamintit că, în februarie 2012, Mugur Ciuvică a făcut plângere la PÎCCJ împotriva sa "pentru pretinsă spălare de bani", iar cu câteva zile mai târziu s-a dat rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale. Apoi Ciuvică a făcut plângere la PÎCCJ faţă de rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale, iar la aceasta s-a dat respingere. În septembrie 2012 Mugur Ciuvică a făcut plângere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva rezoluţiilor PÎCCJ, dar şi această plângere a fost respinsă.

"06.05.2015 - Ordonanţă a procurorului general al PÎCCJ prin care se dispune redeschiderea dosarului; 15.04.2016 - Sunt înştiinţat de PÎCCJ că sunt suspect pentru spălare de bani. Convingerea mea este că cele două rezoluţii ale PÎCCJ şi hotărârea ÎCCJ sunt corecte", a adăugat preşedintele PMP.

Sursa: AGERPRES

×