x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Daniel Morar se încadrează în portretul robot al candidatului de dreapta ideal la preşedinţie

Băsescu: Daniel Morar se încadrează în portretul robot al candidatului de dreapta ideal la preşedinţie

23 Apr 2014   •   13:20
Băsescu: Daniel Morar se încadrează în portretul robot al candidatului de dreapta ideal la preşedinţie

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un portret robot al candidatului dreptei la alegerile prezidenţiale şi a subliniat că Daniel Morar, judecător la Curtea Constituţională şi fost şef al DNA, s-ar potrivi descrierii.

"Trebuie să fie un om care deja a probat că a făcut ceva pentru ţara aceasta. Nu poţi să pui un începător care nu a lăsat nimic de pe urma lui în vârful statului. Trebuie să fie un politician care să aibă suficientă experienţă politică. Trebuie să fie un politician care nu a avut nimic în comun - a venit timpul - cu fostul regim, eu am învăţat democraţia. Hai să alegem unul care vine gata învăţat, crescut în democraţie. Nu spun neapărat să aibă 25 de ani, poate să fie la peste 40 de ani, undeva acolo, dar să nu fi trăit în societatea acea care ne făcuse asistaţi şi dependenţi de stat, să fi trăit mai mult în perioada de după Revoluţie. Mi-ar plăcea să fie un om cu capacitate de negociere politică, nu ca mine din când în când, când am avut nevoie să formez guvernele, ci tot timpul. Tot timpul să poată negocia cu partidele de la Putere şi din Opoziţie pentru găsirea unor soluţii şi mi-ar mai plăcea să fie un politician care ori dacă a venit în politică cu un apartament să-l găsească candidatura pentru prezidenţiale cu un apartament, dacă a venit cu un Mercedes să fie cu Mercedes, dar să nu fi explodat bogăţia pe capul lui după ce a venit în politică", a spus Băsescu în cadrul unui interviu acordat unui cotidian central.

"Cred că Daniel Morar se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut", a precizat şeful statului.

Întrebat dacă şeful SRI, George Maior, s-ar încadra şi el în aceste criterii, preşedintele Băsescu a precizat că sunt mai mulţi politicieni care s-ar încadra. Băsescu a mai spus că el este adeptul unui 'bloc de dreapta', deoarece acesta poate câştiga al prezidenţiale.

×