x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, delegaţiei FMI, CE şi BM: Avem deja o lege a salarizării care nu este pusă în aplicare

Băsescu, delegaţiei FMI, CE şi BM: Avem deja o lege a salarizării care nu este pusă în aplicare

19 Iul 2013   •   16:31
Băsescu, delegaţiei FMI, CE şi BM: Avem deja o lege a salarizării care nu este pusă în aplicare

Şeful statului a declarat, la întâlnirea cu delegaţia FMI, CE şi BM, că o nouă lege a salarizării trebuie să fie o prioritate a noului acord cu organismele internaţionale, precizând că deşi se vorbeşte de elaborarea unui nou act normativ, nu trebuie uitat că există deja o lege, care nu e aplicată.

"Aş face o observaţie legată de legea salarizării. În lumea politică se vorbeşte de o nouă lege a salarizării, dar noi avem o lege a salarizării care nu este pusă în aplicare şi care a fost lucrată timp de doi ani cu Banca Mondială”, a afirmat preşedintele Băsescu, referindu-se la vechea lege.

El a precizat că opinia sa este că în noul acord pe care România trebuie să îl încheie cu FMI, aplicarea unei noi legi a salarizării trebuie să reprezinte o prioritate la capitolul reforme structurale.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că îşi doreşte o nouă lege a salarizării, bazată pe criterii noi, astfel încât să fie reduse disparităţile foarte mari între venituri.

"Îmi doresc să avem o nouă lege a salarizării, pentru că legea Guvernului Boc, pe lângă faptul că a fost o prostie, din fericire nu s-a prea aplicat. Deci, nu există în acest moment o salarizare unitară, există un haos general şi, ştiţi foarte bine, salarizarea în domeniul administraţiei publice reprezintă unul din obiectivele toamnei parlamentare", a afirmat Victor Ponta.

×