x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu denunţă fuziunea cu UNPR

Băsescu denunţă fuziunea cu UNPR

de Monica Stoica    |    23 Mai 2018   •   15:14
Băsescu denunţă fuziunea cu UNPR

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, se dezice de fuziunea cu UNPR. Acesta a anunţat că va sugera ca primul punct pe ordinea de zi a Congresului partidului să fie rezilierea fuziunii cu UNPR, afirmând că aceată fuziune este “toxică” pentru PMP. Motivul invocat de Băsescu pentru această decizie a fost şi situaţia contabilă a UNPR care arată “groaznic”, spune fostul preşedinte.

Băsescu trâmbiţează că UNPR-iştii au sabotat ei înşişi fuziunea. „Primul punct, pe care îl introduc acum în ordinea de zi, e legat de propunerea pe care o fac ca la congres să denunţăm fuziunea cu UNPR-ul. În primul rând cei cu care am vrut să facem fuziunea pur şi simplu au sabotat o decizie în instanţe printr-un număr enorm de cereri de intervenţie. La fiecare termen mai voiau cereri de intervenţie, deşi au votat în unanimitate fuziunea. În al doilea rând avem mulţi consilieri care n-au nicio treabă cu politica PMP, ca să nu spun că avem şi parlamentari care stau aşa să vadă ei cum basculează la fel cum au şi venit la noi, în preajma alegerilor”, a spus liderul PMP. Băsescu crede că fuziunea devine “toxică” şi pentru că „domnii” cărora li s-au încredinţat funcţii înalte se scaldă în apatie. Nu mai spunem că situaţia contabilă a UNPR este groaznică şi dacă s-ar realiza fuziunea, dincolo de pretenţiile pe care le avem toată ziua de la diverşi domni care n-au inteles să se integreze în partid, mai preluăm şi nişte datorii uriaşe. Dar avem şi câţiva care, Dumnezeu să mă ierte, trebuie să-şi caute de drum, mai ales că unora le-am dat şi preşedinţii de organizaţii conform algoritmului şi-au făcut organizaţiile pulbere sau n-au făcut nimic”, a spus fostul preşedinte. Partidul lui Băsescu pare să nu mai fie o opţiune pentru membrii săi. Ultimul membru PMP care s-a retras din partid este deputatul Ion Tabugan, care a devenit parlamentar neafiliat.

Congresul de fuziune dintre PMP şi UNPR a avut loc în iulie 2016. Totodată, preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, devenea preşedinte executiv al PMP alături de Eugen Tomac, iar Gabriel Oprea nu va avea nicio funcţie şi ”va rămâne cu onoarea”, afirma Băsescu. „Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opţiune pentru PSd”, declara Băsescu atunci. În octombrie 2016, fostul senator UNPR Marian Vasiliev depunea la Curtea de Apel o contestaţie legată de fuziunea dintre PMP şi UNPR. Pe 2 noiembrie 2016, aproximativ 400 de membri din UNPR decideau contestarea fuziunii dintre cele două partide.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu