x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: E de datoria noastră să nu-i abandonăm pe cei care ne vorbesc limba

Băsescu: E de datoria noastră să nu-i abandonăm pe cei care ne vorbesc limba

15 Apr 2009   •   00:00

Şeful statului a afirmat, citat de Mediafax, că acuzaţiile Chişinăului la adresa României au fost fără precedent şi fără să existe probe, amintind că România a condamnat violenţele din Republica Moldova. Băsescu a spus că responsabilitatea pentru restabilirea ordinii de drept aparţine exclusiv Republicii Moldova.



"Vom continua să oferim acces nediscriminatoriu tuturor tinerilor din Republica Moldova care vor dori să studieze în România şi am cerut de urgenţă Guvernului să modifice legea cetăţeniei, pentru ca cetăţenii Republicii Moldova, care şi-au pierdut cetăţenia românească în mod abuziv să poată să revină în marea familie europeană, pentru că Republica Moldova nu mai poate fi izolată", a adăugat Băsescu.

Şeful statului a declarat că România cere autorităţilor de la Chişinău să asigure imediat accesul personalului consular la cetăţenii români reţinuti în timpul evenimentelor recente, daca astfel de situaţii există, apreciind neinformarea părţii române ca o încălcare a normelor internaţionale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că este de datoria noastră să nu-i abandonăm pe cei care ne vorbesc limba, precizând că România nu vrea să revendice teritorii din trecut sau să conteste suvernitatea Republicii Moldova.
"Este datoria noastră să nu îi abandonăm pe cei care ne vorbesc limba", a spus Băsescu, precizând că România nu vrea sa revendice teritorii din trecut, să schimbe graniţa sau să conteste suvernitatea Republicii Moldova.

Şeful statului a subliniat că autorităţile de la Bucureşti nu au dorit să răspundă "la acţiuni de provocare".
"Nu vom accepta ca românii să fie culpabilizaţi pentru că sunt români (...) Nu vom accepta ca România să fie acuzată de acţiuni ostile la adresa Republicii Moldova", a mai spus preşedintele Băsescu.
El a amintit că România a fost primul stat care a recunoscut Republica Moldova în 1991.

×
Subiecte în articol: politic