x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu explicând declaraţiile despre Regele Mihai: "În meseria mea îţi pierzi brevetul dacă îţi abandonezi echipajul"

Băsescu explicând declaraţiile despre Regele Mihai: "În meseria mea îţi pierzi brevetul dacă îţi abandonezi echipajul"

de Monica Iordache Apostol    |    28 Iun 2011   •   21:00

Presedintele Traian Basescu a incercat sa-si explice declaratiile referitoare la Regele Mihai spunand ca meseria lui il obliga sa gandeasca ca echipajul nu trebuie niciodata abandonat. SI pentru asta a sI povestit o istorie recenta. “Eram cu cineva intr-o salupa, pe mare. SI erau doi scafandri erau in apa. O doamna care era cu mine in salupa m-a atentionat ca sunt doi scafandri: N-or avea nevoie de noi? M-am uitat la ei sI mi-am vazut de drumul mei, iar ea mi-a replicat: Daca ar fi dupa tine oamenii astia ar muri. SI i-a raspuns: Mai fata, meseria mea e despre salvat oameni. Eu stiu ca un scafandru aflat in dificultate da drumul la niste semnale. Meseria mea este sa salvez oameni pe mare. Asta face parte din seturile mele de valori, in meseria mea un comandant de nava care sare primul in barca de salvare sI nu-si salveaza echipajul... puneti-i dumneavoastra eticheta... In meseria asta iti pierzi brevetul cand iti abandonezi echipajul. Face parte din meseriile in care nu se abandoneaza echipajul.

Profesia mea ma obliga sa gandesc asa', a explicat Traian Basescu.

“Nu am ce sa retractez, dar v-am dat explicatia', a continuat seful statului, adaugand ca pe Antonescu il acuza “fara menajamente' pentru Holocaust. “E intolerabila implicarea lui in deportarea evreilor sI tiganilor. Sigur, mejestatea sa n-a vazut... nu e de tolerat uciderea, deportarea pe criterii rasiale. Aceasta parte nu are nici o scuza', a continuat Traian Basescu.

×