x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Fac apel la cetăţenii moldoveni să meargă la vot duminică pentru a păstra parcursul proeuropean al ţării

Băsescu: Fac apel la cetăţenii moldoveni să meargă la vot duminică pentru a păstra parcursul proeuropean al ţării

10 Noi 2016   •   15:30
Băsescu: Fac apel la cetăţenii moldoveni să meargă la vot duminică pentru a păstra parcursul proeuropean al ţării

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a făcut un apel către cetăţenii moldoveni să se prezinte la urne duminică, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, şi să voteze cu Maia Sandu pentru ca Republica Moldova să îşi păstreze parcursul european.

Băsescu a anunţat că atât el, cât şi soţia sa vor vota pe 13 noiembrie la Ambasada Republicii Moldova din Bucureşti, în baza paşaportului care le atestă cetăţenia moldovenească recent obţinută.

"Aş vrea ca astăzi, cu câteva zile înainte de votul decisiv din Republica Moldova, care va avea loc duminică, să îi îndemn pe toţi cetăţenii Republicii Moldova şi în mod special pe cei care deţin şi cetăţenie română şi, şi mai special, pe cei 100 de mii care trăiesc în România să meargă duminică la vot. Şi eu voi merge la vot şi vă aduc proba, sunt cetăţean al Republicii Moldova cu acte în regulă, voi merge la vot şi voi vota Maia Sandu, ca soluţie de menţinere a cursului proeuropean al Republicii Moldova. Altfel, cu Dodon (Igor Dodon - n.r.) Republica Moldova va fi îngropată în uniunea vamală a Moscovei", a declarat Traian Băsescu, joi, într-o conferinţă de presă.

El a adresat acelaşi apel şi cetăţenilor Republicii Moldova cu cetăţenie română care lucrează în Italia, Franţa, Germania şi Marea Britanie.

"Să meargă şi ei la vot şi să voteze pentru cursul proeuropean al Republicii Moldova, adică Maia Sandu. Le-aş aduce aminte că premergător Acordului de asociere la UE, Republica Moldova a primit dreptul de liberă circulaţie pentru cetăţenii săi în Uniunea Europeană. Este un câştig pe care nu trebuie să rişte să îl piardă, iar cetăţenia română le-a dat dreptul să şi muncească pe teritoriul UE", a precizat Băsescu.

El a susţinut că PMP este singurul partid din România care şi-a asumat în programul său politic ca "obiectiv de ţară" unirea României cu Republica Moldova.

"Cu certitudine nu facem parte din grupul celor exaltaţi care spun 'este posibil să se facă unirea în 2018', pentru că acesta este un proces. Un proces care trebuie asumat oficial de România, un proces care înseamnă şi schimbare de mentalităţi", a explicat liderul PMP.

Sursa: AGERPRES

×