x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu & friends - "Blat” duminical cu PDL

Băsescu & friends - "Blat” duminical cu PDL

12 Mai 2008   •   00:00

După întâlnirile tensionate de la Palatul Cotroceni (ultima joi după-amiază) pe tema lipsei de agresivitate a PDL în campania electorală, preşedintele Traian Băsescu s-a împăcat cu liderii democrat-liberali ieri după-amiază la "Select” restaurantul din vecinătatea sediului PDL. Pontul l-a primit Realitatea TV, astfel încât ieşirea din restaurant să poată fi transmisă alegătorilor împreună cu declaraţiile de susţinere ale preşedintelui "neutru” în campanie.



După întâlnirile tensionate de la Palatul Cotroceni (ultima joi după-amiază) pe tema lipsei de agresivitate a PDL în campania electorală, preşedintele Traian Băsescu s-a împăcat cu liderii democrat-liberali ieri după-amiază la "Select” restaurantul din vecinătatea sediului PDL. Pontul l-a primit Realitatea TV, astfel încât ieşirea din restaurant să poată fi transmisă alegătorilor împreună cu declaraţiile de susţinere ale preşedintelui "neutru” în campanie. "E o întâlnire de duminică”, a susţinut şeful statului. "Cu trei prieteni: un fost primar alături de un primar în funcţie (Videanu), un alt primar în funcţie (Negoiţă) şi viitorul primar al Capitalei (Blaga)”, a adăugat el, manifestându-şi "toată încrederea” că Blaga va câştiga. Blatul la care s-a referit la radioul public şi în care presa a identificat întâlnirea Blaga-Diaconescu nu i-ar fi vizat pe aceştia. "Cel mai odios blat este cel prin care Ion Iliescu şi-a împins propriul candidat, Mircea Geoană şi-a împins şi el propriul candidat, alături de Vanghelie”, a explicat acum preşedintele. (Oana Stancu)


REACŢII. În replică, purtătorul de cuvînt al PSD pentru campanie, Mădălin Voicu a arătat că afirmaţiile lui Băsescu "nu au nici un fel de bază”. "Traian Băsescu să-şi vadă de Cotroceni, pentru că dacă se implică vizibil şi tendenţios în campanie, înseamnă că dumnealui nu are ce căuta în funcţia de preşedinte al statului”, a mai spus Voicu. Preşedintele PSD Marian Vanghelie a arătat că "e un pic de disperare din partea lui Traian Băsescu şi a PD-L”, pentru că altfel nu ar fi recurs "la această campanie mascată a preşedintelui”. Candidatul PNŢCD la Primăria Capitalei, Aurelian Pavelescu, pe care, în acelaşi context, Băsescu l-a numit "avocat mic cu capul mare şi cu voce ridicată care negociază cu Cristian Diaconescu un post”, a spus că preşedintele "minte cu neruşinare”. Pavelescu a precizat că nu a negociat nimic cu Diaconescu şi că Băsescu împreună cu PD "este responsabil pentru dezastrul din Bucureşti” adăugînd că Băsescu este "disperat pentru că dacă pierde frînele de la Bucureşti, pierde sponsorii de partid”. "Eu sunt un avocat mic, atît de mic încît Traian Băsescu m-a ales avocat în dosarul <>”, a mai spus Pavelescu. Preşedintele PIN Cosmin Gusă despre care Băsescu a zis că întîlnirea sa cu Hrebenciuc se poate numi "blat” a spus şi el la rîndul său că se aştepta la ieşirea publică a lui Băsescu în încercarea sa de a-i ajuta pe cei de la PDL "fiind tătucul acestui partid”. Preşedintele PIN a spus că întâlnirea Guşă-Hrebenciuc nu a fost tăinuită fost declarată public iar în cadrul ei "domnii de la PSD, într-un mod cvasi oficial” i-au făcut o propunere de colaborare, pe care a refuzat-o. "Nu înţeleg de ce Traian Băsescu vede odioasă întîlnirea cu Hrebenciuc, în condiţiile în care Hrebenciuc o să-i fi rudă - copiii lor se vor căsători”, a mai spus Guşă.

Coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat şi el că preşedintele Băsescu s-a întîlnit cu liderii PDL pentru a discuta "ultimele elemente ale blatului cu PSD” "blat care se vede în toate aranjamentele pe care le fac în ţară”, în anumite judeţe cele două partide susţinînd candidaţi comuni. Vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely a spus că preşedintele nu ar trebui să se implice, în mod direct, în campania electorală, aşa cum a procedat la întîlnirea de astăzi. Candidatul PC la Primăria Capitalei Codrin Ştefănescu a declarat că faptul că Băsescu nu l-a menţionat şi pe el în comentariile negative arată că şeful statului "a realizat că este nevoie ca un tînăr să administreze Capitala”.

×
Subiecte în articol: basescu politic preşedintele