x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: hăhăieli cu susţinătorii, pus pe scandal în faţa realităţii

Băsescu: hăhăieli cu susţinătorii, pus pe scandal în faţa realităţii

de Aniela Nine    |    28 Sep 2010   •   00:00

Radios şi hăhăind atunci când se afla pe teritoriu sigur, în fiefurile sa­le electorale sau în vizite programate în "curtea" oamenilor poli­tici apropiaţi sieşi şi în vremuri de li­niş­­te, dar extrem de agresiv verbal atunci când a dat piept cu realitatea stri­gată disperat a oamenilor înecaţi în ape sau atunci când presa a de­ve­nit ţinta refulărilor sale.

Sunt reac­ţi­ile preşedintelui Traian Băsescu, încadrate mereu fie la o extremă atitudinală, fie la cealaltă. Exemplele, aleatorii, sunt relevante şi se împart între băile de mulţime cu pupături, fotografii şi gesturi gen "m-am pupat şi cu o doamnă de etnie romă" şi "faceţi politică când aveţi apa la gură" sau "ţigancă împuţită". Ultimul exemplu, decizia de a acuza poliţiştii care l-au contes­tat chiar în poarta Cotroceniului de subminarea autorităţii de stat şi ce­rerea fermă către Guvern de a pe­dep­si indisciplina din MAI.

Mai 2007. În campania pentru referendum, în Piaţa Universităţii, Traian Băsescu a provocat urale de susţinere şi strigăte de "te iubim, te iubim" din partea manifestanţilor cărora le-a dat asigurări că va face "ce e bine pentru ţară" şi le-a promis că va reveni pentru raport în piaţă la fiecare şase luni. Atunci, un se­pe­pist din garda lui Băsescu şi-a pierdut pistolul-mitralieră pe stradă, demonstrând astfel că şeful statului nu vine cu inima deschisă prin­tre manifestanţi, precum se arăta.

Mai 2007. Aflat în campania pentru referendum, Băsescu merge la cumpărături într-un hipermarket din Capitală şi, iritat de insistenţele presei, smulge telefonul unei zi­ariste care îl filma şi îl ia cu el. "Cât era de agresivă ţiganca asta îm­puţită", comentează în ma­şi­nă cu soţia, fără să ştie că este în­re­gistrat de aparatul rămas în funcţiune.

Iulie 2009. Băsescu, la festiva­lul de datini ale Văii Mu­re­şului, de la Răstoliţa, după baia de mulţime consacrată: "M-am pupat şi cu o doamnă de etnie romă".

8 Septembrie 2009. La Festiva­lul romilor de la Costeşti, Traian Bă­­ses­cu a asistat la un spectacol de dansuri şi muzică ţigănească, fiind luat la un moment dat de câţiva tineri şi dus pe scenă, unde a dansat alături de ei. Maria Băsescu a pri­mit în dar o fustă, un batic şi o mahmudea, "ca să-i poarte noroc".

Oc­tom­brie 2009. În primele zile, la Sânnicolau Mare, în mijlocul mul­ţi­mii, Traian Băsescu îşi anunţă candidatura pentru un nou mandat, "în mod neplanificat".  "Ne­pla­ni­ficat", anunţul a venit exact după ce un membru PDL din public a adresat o întrebare pe acest subiect.

Iulie 2010, inundaţii. Sinistraţii, "călcaţi" de ape, îi "urează" pre­şe­din­telui să trăiască bine la fel ca ei, din doi în doi ani. La Săuceşti, loca­li­­tate grav afectată de inundaţii, oa­me­nii i-au cerut explicaţii preşedintelui pentru măsurile de austeritate adoptate de Guvern. "Ştiţi care este marea problemă? Că avem apa la gură şi facem po­li­ti­că. Nu vreţi să ne curăţăm casele întâi?", le-a răspuns Băsescu. Mo­dul în care o învă­ţă-toa­re i s-a plâns preşedintelui că nu are cu ce bani să-şi asigure locuinţa a fost catalogat de acesta ca fiind "jenant". "Este je­nant că am învăţat atâţia ani şi sunt înjosită până jos de tot", a răs­puns profesoara. "La ce calitate are învăţământul...", a completat Bă­sescu, lăsând a se înţelege nivelul scă­­zut. "Se vede, a scos oameni ca dumneavoastră", a replicat femeia.

×
Subiecte în articol: politic