x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu îl atacă pe Ponta: Mă rog ca premierul să cheltuiască banii pe care i-am adus. Dacă reuşeşte, face şi el o treabă bună

Băsescu îl atacă pe Ponta: Mă rog ca premierul să cheltuiască banii pe care i-am adus. Dacă reuşeşte, face şi el o treabă bună

de Veronica Micu    |    14 Feb 2013   •   15:23
Băsescu îl atacă pe Ponta: Mă rog ca premierul să cheltuiască banii pe care i-am adus. Dacă reuşeşte, face şi el o treabă bună

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Primăria Cluj-Napoca, fiind întâmpinat de primarul Emil Boc. Întrebat de jurnalişti dacă a avut vreo discuţie cu premierul Ponta legată de bugetul alocat României de UE, şeful statului a replicat că mai important decât orice discuţie este ca Victor Ponta să reușească să cheltuiască cei aproape 40 de miliarde de euro alocați de Uniune pentru România în perioada 2014-2020.

"Nu are relevanță dacă a mai avut sau nu loc vreo discuție pe tema bugetului. Eu mă rog la Dumnezeu ca premierul să cheltuiască banii pe care eu i-am adus. Și dacă reușește însemană că a făcut și el o treabă bună. Dar până una alta îi are de mișcat pe aștia, cei care sunt înghețați de când a venit la guvernare", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a anunţat vineri, în urma întrunirii Consiliului European, că România va beneficia în perioada 2014-2020 de un buget din partea UE de 39,8 miliarde de euro, cu 18% mai mare faţă de perioada 2007-2013. Potrivit preşedintelui, fondurile europene vor putea fi cheltuite până în anul 2023.

Premierul Victor Ponta a comentat că alocarea bugetului de 39 de miliarde de euro pentru România din partea Bruxelles-ului este un mare eşec. Potrivit premierului, rezultatul discuţiilor din cadrul Consiliului European aduc şi "moartea legendei" de "mare negociator" a lui Traian Băsescu.

Potrivit unor surse locale, citate de mediafax.ro, după întâlnirea de la Primărie Traian Băsescu va mânca la restaurantul unui hotel de cinci stele din Cluj-Napoca, alături de mai mulţi lideri ai PDL Cluj, iar în jurul orei 19.00 ar urma să plece cu un avion spre Bucureşti.

Şeful statului a sosit la Cluj de la Mânăstirea Rohia, iar în cursul serii ar urma să plece spre Bucureşti cu avionul. La Rohia, şeful statului a participat la priveghiul fostului stareţ al Mănăstirii Sf. Ana- Rohia, părintele arhimandrit Serafim Man, care s-a stins din viaţă, marţi, 12 februarie.

×