x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu îl ţine în braţe pe Blejnar

Băsescu îl ţine în braţe pe Blejnar

de Adriana Duţulescu    |    23 Mar 2011   •   23:23
Băsescu îl ţine în braţe pe Blejnar
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional
157929-cs-20110308164940007.jpgTraian Băsescu a susţinut aseară, într-un interviu acordat Realităţii TV, că l-a cunoscut pe Blejnar de-abia acum două săptămâni, când a avut cu el "o discuţie despre zarzavaturi".

Întrebat despre implicarea şefului ANAF în dosarele de corupţie din vămi, Băsescu a spus că "e convins că procurorii nu-l vor ierta pe Blejnar dacă au dovezi".
"L-am cunoscut pe Blejnar acum două săptămâni, când am avut o discuţie cu el despre zarzavaturi, despre evaziunea cu legume. A fost reclamat de oameni care nu au reuşit să-i dea bani, un om de afaceri italian. Am văzut la Negoiţă de la PSD o mare supărare. Negoiţă are dosar de mare evaziune, e un alt om supărat care spune după ce i s-a pus sechestru peste câteva sute de apartamente construite. Să se ducă să spună la Parchet, nu numai la televizor. Eu nu-l apăr pe Blejnar, observ numai nişte lucruri", a spus şeful statului, având imediat grijă să amintească faptul că postul de televiziune la care era prezent are un conflict cu ANAF.  "Aveţi sechestru la Realitatea pe neplata obligaţiilor la stat. Sunt oameni sau reacţii, cum sunt în trustul Realitatea, care vin după ce ANAF şi-a făcut treaba", a arătat Băsescu, adăugând că "Blejnar e prea mic pentru nivelul preşedintelui". 

Totuşi, în faţa acuzaţiilor aduse şefului ANAF, Băsescu a declarat: "Nu spune nimeni că Blejnar va rămâne în funcţie, nu ştiu ce decizie va lua premierul. E posibilă o decizie în privinţa oricui fură, Vântu, Blejnar, mama sau fratele meu." Cu menţiunea că "mita de 130.000 de euro nu e corect să spună că a luat direcţia PDL, trebuie să spună cui. Trebuie să fie o mână care a luat banii ăia. Aşa spunem că cei 12.000 de euro nu sunt la Severin, ci la PSD".

Jurnalul Naţional şi partidele din Opoziţie au cerut demisia lui Sorin Blejnar pentru că este  cercetat de poliţişti şi procurori braşoveni încă din vara anului trecut pentru protejarea contra cost a unor grupări specializate în contrabanda cu petrol şi evaziune fiscală, şi pentru că a semnat ordinul de detaşare a extremistului maghiar Csibi Barna de la Miercurea Ciuc la Abrud, în Ţara Moţilor, gest considerat o sfidare la adresa românilor.

×
Subiecte în articol: sorin blejnar