x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, înaintea plecării la Summitul Asia - Europa: Autorizez medicii să dea informaţii despre starea mea de sănătate

Băsescu, înaintea plecării la Summitul Asia - Europa: Autorizez medicii să dea informaţii despre starea mea de sănătate

16 Oct 2014   •   11:20
Băsescu, înaintea plecării la Summitul Asia - Europa: Autorizez medicii să dea informaţii despre starea mea de sănătate

Președintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, înainte de a pleca la Milano, pentru a participa la Summitul Asia - Europa, că singura boală de care suferă este "boala de hoți”. În plus, şeful statului a spus că îi autorizează pe cei zece medici care i-au făcut vizita medicală anuală să dea relaţii oricărui ziarist interesat despre starea sa de sănătate. Afirmația vine după ce, miercuri seară, postul RTV a lansat ipoteza potrivit căreia președintele ar avea semnele bolii Parkinson.

"Aş face o precizare, pentru că un post de televiziune a coborât atât de jos în propaganda de denigrare, încât am aflat de la televizor despre atacuri cerebrale, despre internări la Spitalul Militar Bucureşti, la Fundeni, la Viena. Le-aş spune că autorizez cei zece medici din comisia care s-a format anul acesta când mi-am făcut vizita medicală, public îi autorizez să dea relaţii oricărui ziarist care este interesat de starea de sănătate a preşedintelui”, a spus Băsescu.

Băsescu a preciat că nu a existat niciun astfel de incident de sănătate în cei zece ani de mandat şi că singura boală de care suferă este "boala pe hoţi şi asta nu se tratează'.

Preşedintele a spus că la Summitul de la Milano vor participa 21 de state din Asia și 30 din Europa, fiind un summit foarte important pentru că abordează pe fond problema relațiilor economice și a dezvoltării durabile între cele două regiuni.
 
 "Summitul va avea trei părți, prima este destinată relațiilor economice între Asia de sud-est și Europa. A doua este dedicată soluționării problemelor globale, între Asia și Europa. A treia este legată de probleme de securitate: problemele din Ucraina, situația din Orientul Mijlociu și alte subiecte extrem de sensibile”, a afirmat Traian Băsescu.

"La summit va participa președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene. Summitul este important pentru că abordează pe fond problema relațiilor economice și a dezvoltării durabile între cele două regiuni, iar după mine cea mai importantă parte este legată de liberalizarea schimbului economic între cele două continente, Asia și Europa. În ce ne privește, vom fi susținători ai soluțiilor de liberalizare. În problema de securitate, în linii mari, poziția noastră este cunoscută, inclusiv legată de Ucraina”, a mai spus șeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu participa, joi şi vineri, la Milano, la Summitul Asia - Europa. Joi va avea loc sesiunea plenară a reprezentanţilor Parteneriatului Parlamentar, ai Forumului Popular şi ai Forumului de Afaceri Asia - Europa. În cursul serii, Traian Băsescu va participa la dineul oferit de preşedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano. Summitul Asia Europa se desfăşoară din anul 1996.

Principalele componente ale forumului internaţional sunt economic, politic şi cultural. Ultima reuniune a avut loc în 2012, în Laos.

×
Subiecte în articol: traian basescu parkinson boala parkinson