x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Justiţia a făcut mult mai mult rău României decât politicienii si decât românii care cerşesc pe la Roma sau Paris”

Băsescu: "Justiţia a făcut mult mai mult rău României decât politicienii si decât românii care cerşesc pe la Roma sau Paris”

de Monica Iordache Apostol    |    29 Iun 2011   •   20:03

Seful statului a criticat iar justitia spunand ca a facut mai mult rau Romaniei decat "politicienii sI decat romanii care cersesc pe la Roma sau Paris'. "M-am dus sI in fata Parlamentului sI i-am rugat: hai sa modificam sI articolul din Constitutie care prezuma ca orice avere este licita. Consiliul Magistraturii a intervenit la CCR sI a cerut sa nu fie radiata aceasta parte. Exista sI o decizie europeana, a Consiliului JAI din 2005, care trebuia implementata pana in 2006. De aceea am propus modificarea din Constitutie. Uniunea Europeana cere ca in legislatie sa avem sI proba inversa, facuta de cel suspectat. Toate statele serioase au implementat aceasta decizie in legislatie. Bulgaria a votat sI ea, iar masurile intra in vigoare la 1 ianuarie', a explicat Traian Basescu, adaugand ca aceasta masura "ar diminua veniturile ilicite'.

"Nu trebuie sa ne uitam numai la averile politicienilor. Uitati-va sI la averile judecatorilor. Nu vreau sa credeti ca aceasta categorie poate sa mearga la nesfarsit ca un stat in stat. In Romania nu s-a facut o curatare a justitiei. Au ramas foarte multi judecatori care nu au nici o legatura cu democratia. Dupa cum merg dosarele de mare coruptie, procentul acestora e mare', a atacat seful statului, opinand sI ca "domnul judecator da casa celui care ii da spaga, nu celui care are dreptate', iar pentru asta Romania pierde procesele la CEDO. "Justitia a facut mult mai mult rau Romaniei decat politicienii sI decat romanii care cersesc pe la Roma sau Paris. A facut rau din punct de vedere al credibilitatii', a conchis el.

×