x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Creşterea imunităţii, o GRAVĂ eroare. Şeful statului spune că nu a primit modificările la Statutul parlamentarilor

Băsescu: Creşterea imunităţii, o GRAVĂ eroare. Şeful statului spune că nu a primit modificările la Statutul parlamentarilor

18 Ian 2013   •   14:45
Băsescu: Creşterea imunităţii, o GRAVĂ eroare. Şeful statului spune că nu a primit modificările la Statutul parlamentarilor
Sursa foto: Intact Images/Dan Marinescu

Preşedintele Traian Băsescu nu a primit niciun proiect de modificare a Legii privind statutul deputaţilor şi al senatorilor şi ar fi "surprins" să se întâmple acest lucru, având în vedere că nu are atribuţii legale în acest sens, a informat astăzi Preşedinţia, care susţine că şeful statului atenţionează că o consolidare a imunităţii parlamentare în raport cu încălcarea legii ar fi o gravă eroare.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu nu a primit niciun proiect de modificare a Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi ar fi surprins ca acest lucru să se întâmple având în vedere că nu are atribuţii legale în acest sens. Totodată, domnul preşedinte Traian Băsescu atenţionează că o consolidare a imunităţii parlamentare în raport cu încălcarea legii ar fi o gravă eroare", se arată într-o precizare remisă vineri presei de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

Precizarea Preşedinţiei vine ca urmare a unor informaţii apărute în presă cu privire la faptul că  a fost trimis la Preşedinţie, Guvern, ANI şi Parchet, în vederea consultării, Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

Sursele din Camera Deputaţilor au declarat că modificările aduse la Statutul deputaţilor şi senatorilor sunt aduse ca urmare a criticilor formulate de UE privind inexistenţa reglementărilor explicite referitoare la ridicarea imunităţii şi a celorlalte chestiuni sensibile de natură juridică care i-ar putea privi pe parlamentari.

Întrebat despre informaţia potrivit căreia parlamentarii ar fi cerut acordul preşedintelui Băsescu pentru prevederile privind imunitatea, Crin Antonescu a precizat că nimeni din conducerea Senatului nu a iniţiat un asemenea demers.

"În legătură cu ANI poate exista o logică. Ce-ar avea de spus şi în ce calitate preşedintele României şi Parchetul nu pot să înţeleg. Eu nu am avut o asemenea intenţie, nimeni din Biroul Permanent al Senatului nu a propus aşa ceva. Îmi pare chiar nepotrivit. Poţi cere părerea oricui, dar instituţional, nici preşedintele şi nici Parchetul nu au vreo competenţă sau vreo calitate în acest subiect", a declarat Crin Antonescu.

×