x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Nu exclud să convoc referendum pentru Roşia Montană. Îl organizez odată cu europarlamentarele

Băsescu: Nu exclud să convoc referendum pentru Roşia Montană. Îl organizez odată cu europarlamentarele

02 Sep 2013   •   10:55
Băsescu: Nu exclud să convoc referendum pentru Roşia Montană. Îl organizez odată cu europarlamentarele

Traian Băsescu nu exclude posibilitatea organizării unui referendum pe tema exploatărilor de la Roşia Montană, în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare. Preşedintele a catalogat drept un gest de "laşitate" trimiterea unei legi pe această temă în Parlament.

"Nu am nicio problemă să declanşez un referendum naţional pe tema asta. Dimpotrivă, dacă dezbaterile vor continua şi nu găsim un mod de a face proiectul (Roşia Montană - n.r.). Nu exclud posibilitatea să-l organizez, dacă Guvernul nu găseşte resurse să discute cu societatea civilă. Îl organizez odată cu europarlamentarele", a declarat Băsescu, într-un interviu acordat unui cotidian central.

Întrebat dacă el consideră a fi o greşeală trimiterea unei legi în acest caz în Parlament, Băsescu a răspuns pozitiv.

"Nu are nevoie de lege o asemenea decizie. Însă, e tipic actualului Guvern laşitatea, neasumarea. Trebuia să anunţe că dezbatem în Guvern problema Roşia Montană. Ar fi perceput imediat semnalele societăţii şi deschidea un dialog. Teama mare de Roşia Montană este cianurarea, ori aici trebuia discutat cu nişte specialişti", a adăugat preşedintele, potrivit Agerpres.

Cât priveşte protestele de duminică împotriva proiectului de exploatare de la Roşia Montană, Băsescu a spus că luni o să aibă o analiză media pe acest subiect, punctând că el rămâne un partizan al mineritului.

"Eu nu vrea să nu îmi asum în momente dificile ceea ce mi-am asumat la un moment dat. Sunt în continuare un partizan al mineritului. (...) În acelaşi timp, însă, aduceţi-vă aminte că m-am dat cu capul de perete, am căzut în funduleţ ca ăia mici cu legea sănătăţii, nu poţi să faci ceva împotriva societăţii. Trebuie deschis un dialog", a conchis Băsescu.




×