x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, lui Theodor Paleologu: Te-ai lipit de o nouă "pleaşcă"

Băsescu, lui Theodor Paleologu: Te-ai lipit de o nouă "pleaşcă"

06 Apr 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a schimbat, astăzi, câteva cuvinte cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu, prezent la Cotroceni cu ocazia vizitei şefului statului iordanian, spunându-i ministrului: "Te-ai lipit de o nouă pleaşcă", informează Mediafax.

Cu ocazia primirii Regelui Abdulah al II-lea al Iordaniei la Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu, au fost semnate între cele două părţi patru acorduri, de cooperare economică, protejarea investiţiilor, cooperare în protecţia mediului şi cooperare culturală şi ştiinţifică.

Înainte de semnarea acestor acorduri şeful statului a avut un scurt dialog cu ministrul român al Culturii, prezent la eveniment pentru a semna din partea română documentul privind programul de cooperare culturală şi ştiinţifică cu Iordania pentru anii 2009-2012. Şeful statului i-a spus lui Paleologu: "Te-ai lipit de o nouă pleaşcă". Ministrul a fost întrebat ulterior la ce s-a referit şeful statului prin această remarcă. Conform lui Paleologu, contextul era legat de recentele "atacuri" făcute.

Liderul PNL Crin Antonescu l-a acuzat sâmbătă, pe Paleologu de servilism faţă de Traian Băsescu, pentru afirmaţiile făcute la o conferinţă şi potrivit cărora actualul şef al statului nu are contracandidat, iar Ionel Brătianu, dacă ar apărea acum, nu ar câştiga prezidenţialele, în replică, ministrul democrat liberal afirmând că Antonescu "are toate datele zilelor noastre: agresivitatea, lipsa de politeţe, de substanţă şi de educaţie" şi că "liberalismul începe cu politeţea".

În februarie, Paleologu afirma că PDL a ajuns la putere graţie lui Traian Băsescu, o "pleaşcă" ce a "căzut" peste partid şi l-a adus la putere, declaraţie care a stârnit controverse şi critici. Urmare a acestui fapt, ministrul Theodor Paleologu a susţinut recent o conferinţă cu tema "Ce este aceea o pleaşcă", în care a spus că nu l-a linguşit pe Traian Băsescu, aşa cum s-a scris în presă, "scos din context", dar că el consideră că acesta nu are un contracandidat.

În aceeaşi conferinţă, Paleologu a făcut şi declaraţiile referitoare la omul politic liberal Ionel Brătianu, care i-au atras criticile din partea liderului PNL Crin Antonescu. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic paleologu