x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, membrilor PDL: "Nu mai mergeţi la televiziuni nepregătiţi!"

Băsescu, membrilor PDL: "Nu mai mergeţi la televiziuni nepregătiţi!"

14 Mai 2011   •   12:05

Şeful statului, prezent la Convenţia Naţională a PDL, i-a sfătuit pe democrat-liberali să nu mai pară "nişte copii veniţi să fie bătuţi" atunci când merg la televiziuni. El i-a îndemnat pe aceştia să nu mai meargă la emisiuni Tv nepregătiţi.

"Nu mai mergeţi la televiziuni nepregătiţi să vă spună acolo nişte domnişoare, nişte domni, ia uite banii pentru benzină, când voi îi daţi pe medicamente. Când iesiţi în faţa publicului să daţi informaţie corectă, nu să păreţi nişte copii veniţi să fie bătuţi, când de fapt voi faceţi ce trebuie", a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele a oferit ca exemplu o dezbatere televizată în care Guvernul era acuzat de o creştere a cheltuielilor materiale comparativ cu primul trimestru din 2010 şi a spus că "din păcate" niciunul dintre reprezentanţii PDL prezenţi la emisiune nu a putut să explice că din aceste cheltuieli materiale, 570 de milioane de lei au fost pentru programe de diabet şi cancer, 62 de milioane lei pentru achitarea licenţelor anuale IBM şi încă o sumă pentru restanţele la medicamente şi famacii.

"Va trebui să vă propuneţi să explicaţi românilor ce aţi făcut, altfel vă lăsaţi pradă demagogiei de stânga", a mai spus preşedintele României, care a continuat prin a afirma că în România se poate câştiga chiar şi împotriva unor "gigantice campanii de presă".

"S-a demonstrat în România, probabil singura ţară din Europa, că se poate câştiga şi împotriva unor gigantice campanii de presă, dacă ele sunt incorecte. Nu vă uitaţi la trusturile de presă care vă deranjează. Românii nu pot fi păcăliţi cu una-cu două. Aveţi proba în 2009. Să nu uitaţi acest lucru şi să nu vă descurajeze sau să vă introducă în atmosfera lor populistă nici politicienii din opoziţie, nici trustul domnului Vântu sau ăstălalt... cum îl cheamă acum? Cum?... Ghiţă! Ghiţă, Voiculescu şi alte mari figuri ale media din România. Faceţi ce trebuie pentru că românii vor înţelege şi, când puteţi, explicaţi", a mai spus şeful statului. (V.M.)

×
Subiecte în articol: basescu PDL