x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu modifică legea lui Dragnea şi Tăriceanu

Băsescu modifică legea lui Dragnea şi Tăriceanu

17 Oct 2018   •   11:30
Băsescu modifică legea lui Dragnea şi Tăriceanu

Proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu pentru declasificarea hotărârii CSAT 17/2005 privind combaterea corupţiei a primit încă un raport favorabil de la comisii, cu un amendament al lui Traian Băsescu.

Comisiile pentru apărare şi pentru administraţie publică ale Senatului au dat ieri raport comun de admitere pe legea lui Dragnea şi Tăriceanu. În urmă cu o zi, proiectul a primit raport favorabil de la Comisia Juridică.

„Se desecretizează de la data intrării în vigoare a legii toate planurile de cooperare realizate între DNA şi SRI în baza art. 15 din Protocolul de cooperare dintre PICCJ şi SRI pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr. 003064 din 04.02.2009", prevede amendamentul lui Băsescu .

Fostul preşedinte a explicat că baza protocoalelor încheiate de SRI cu DNA nu este hotărârea CSAT 17/2005. „Dacă vor să ajungă la corecta informare a populaţiei trebuiesc desecretizate planurile de acţiune comune între DNA şi SRI făcute în baza protocolului din 2009. M-am dus cu acest amendament în comisie, nici decum în baza hotărârii CSAT 17 pentru că acea hotărâre nu pomeneşte SRI (...) efectele legii cred că vor fi bune, se vor clarifica multe lucruri. Se va clarifica dacă au fost abuzuri”, a adăugat Băsescu.

De asemenea, el a precizat că e o greşeală să fie vizate toate documentele secrete, deoarece unele dosare se află în prezent pe rol.

„Riscul e foarte mare. Eu nu ştiu ce va face DIICOT în situaţia asta, sau cei de la spălarea banilor. Eu am vrut să mă focusez strict pe lucruri care au trecut. Protocolul din 2009 nu mai este în vigoare şi să constatăm istoric relaţia lui strict cu DNA şi nu cu altcineva. După părerea mea e o mare greşeală să facă referire la toate documentele secrete pentru că riscul e mare. Discutăm de un protocol care nu mai este valabil şi analizăm efectele”, a conchis Băsescu.

 

×