x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Basescu mulţumeşte românilor din Franţa pentru al doilea mandat la Cotroceni

Basescu mulţumeşte românilor din Franţa pentru al doilea mandat la Cotroceni

28 Iun 2011   •   18:08

Presedintele Traian Basescu a primit, marti, la Palatul Cotroceni, o delegatie de reprezentanti ai romanilor din Franta, carora le-a multumit pentru voturile de la prezidentialele din 2009, mentionand ca aportul acestora a fost extrem de important pentru castigarea celui de-al doilea mandat.

"Inainte insa de a initia un dialog, as vrea sa va multumesc foarte mult. Nu am avut ocazia sa va multumesc. La alegerile din 2009, aportul voturilor din Franta a fost extrem de important pentru a castiga al doilea mandat. Nu stiu cat de bine este pentru romani, care sunt suparati pe mine acum, dar, din punctul meu de vedere, am putut sa initiez un program de reforme extrem de importante, impreuna cu Guvernul, si inca nu consider ca am incheiat lista", le-a spus Traian Basescu celor 10 reprezentanti ai comunitatii romanesti din Franta aflati la Bucuresti pentru consultari cu oficialitati ale statului roman, la initiativa Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din cadrul Guvernului Romaniei.

El a amintit, in acest context, reorganizarea administrativa si procesul de revizuire a Constitutiei.
"Mai avem reorganizarea administrativa si sa incercam si Constitutia sa o revizuim, s-o modernizam, s-o scoatem din niste pacate originare pe care le-a avut imediat dupa Revolutie", a punctat seful statului.

La alegerile prezidentiale din 2009, la Paris au votat, conform datelor oficiale, 2.400 de persoane in 15 ore, ceea ce la o socoteala rapida reiese ca a avut loc in medie un vot la 14 secunde. Acelasi om care a organizat recordul de vot de la Paris, actualul ministru de externe Teodor Baconschi , se angaja luna trecuta in discursul de candidat la functia de prim-vicepre¬sedinte al PDL, ca la anul sa aduca pentru partid un milion de voturi din diaspora prin proiectul de lege privind votul prin corespondenta. In acest context, presedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut fie demiterea lui Baconschi, fie anchetarea lui de o comisie parlamentara. "Ii cerem, in numele PNL si al USL, premierului Emil Boc, cat mai apuca, sa il destituie pe mi¬nistrul de Externe, Teodor Baconschi. Vorbesc despre destituire pentru ca despre onoare si demisie imi inchipui greu ca ar fi vorba. Cer oficial sa-l destituie, pentru ca in calitate de ministru de Externe, care nu inceteaza pe parcursul unei reuniuni de partid, a afirmat public ca proiectul de lege privind introdu¬cerea votului prin corespondenta e gandit si se urmareste a fi adoptat ca un instrument pentru a procura fraudulos voturi pentru PDL', a spus Antonescu. El a subliniat ca Baconschi a vorbit clar despre faptul ca acest proiect de lege ar aduce un milion de voturi celor din PDL. "Un ministru de Externe nu poate face asa ceva', a spus Antonescu.

La dezbaterea in Senat a motiunii simple "Politica extrena este a Romaniei, nu a PDL', Baconschi a facut calcule pentru a demonstra ca relatarile din presa au fost false, si, ca atare, motiv de lamurire in instanta. "Exista o calomnie care merita clarificare in instanta si s-ar putea, cu titlu personal, sa fac acest lucru. La Paris au votat aproximativ 270 de persoane pe ora, cu 2 stampile , in fiecare cabina au votat cate 54 de persoane pe ora, inregistrandu-se ceva mai mult de un minut pe vot. Afirmatia privind un vot la 14 secunde este o minciuna', a acuzat Baconschi. Pentru a-si demonstra teoria, ministrul a dat un exemplu de la referendumul pentru suspendarea presedintelui, in 2007, cand, a sustinut Baconschi, la ambasada de la Paris se afla un "om de-al lui Nastase' . "In 2007 la referendumul pentru suspendarea lui Basescu au votat mai multi romani pe ora la Paris decat in 2009. 287 persoane /h fata de cele 270/h in decembrie 2009', a calculat Baconschi, acuzand "tele-opozitia' de intrare in panica in fata proiectului votului prin corespondenta care ar fi menit sa le protejeze drepturile romanilor din strainatate.

×
Subiecte în articol: basescu alegeri 2009