x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, mulţumit de "cum se mişcă Ungureanu". Şeful statului nu mai face publice discuţiile cu Ponta şi Antonescu

Băsescu, mulţumit de "cum se mişcă Ungureanu". Şeful statului nu mai face publice discuţiile cu Ponta şi Antonescu

19 Mar 2012   •   17:12
Băsescu, mulţumit de "cum se mişcă Ungureanu". Şeful statului nu mai face publice discuţiile cu Ponta şi Antonescu

Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara, la TVR, ca a decis sa nu mai faca publice discutiile cu liderii USL de la Cotroceni, care au urmat demisiei lui Emil Boc, mentionand ca a dispus verificarea corectitudinii transcrierii dialogului publicat si ca discutia a fost una serioasa.

Solutia este sa avem un Parlament unicameral, cu 300 de membri.

Daca UDMR nu vrea revizuirea Constitutiei, mai sunt alte partide, PSD, PNL, care ar trebui sa asi doreasca asta.

Te poti supara la tine la partid, tu Antonescu, tu Ponta, dar la Parlament nu poti fii suparat. Esti trimis acolo de catre electorat.

Referendumul a fost propus de mine si obligatia mea este sa il apar cu orice pret.

Nu am nimic impotriva reducerii fiscalitatii, numai ca nu prea avem incotro.

Pentru mine este o chestiune de constiinta reintregirea salariilor. Eu am anuntat taierile acum doi ani, nu altcineva.

Nu a existat decizie despre care eu sa fi vorbit fara sa discut cu premierul Emil Boc. Acum nu m-am consultat cu premierul Ungureanu inainte de a ma duce in Parlament. Romanii trebuie sa stie ca Presedintele are un punct de vedere.

Ar fi fost bine sa facem reintregirea salariilor inca din aprilie, dar februarie a fost o luna dezastruoasa, din cauza blocajului din transporturi, a viscolului.

Am sacrificat o data romanii, era imoral sa o mai facem inca o data, prin neacordarea a ceea ce s-a taiat.

Statul de multe ori isi neglijeaza angajatii. Cred ca vor exista bani pentru recuperarea a ceea ce s-a luat la bugetari si pentru cresteri salariale in privat.

Eu l-as contracandida pe Oprescu cu un, de pilda, Vasile Blaga. Poate fi Monica Macovei. Pe Oprescu il poti bate cu unul la fel ca el, dar putin mai istet, ori cu unul total opus, cum e Monica Macovei.

Indiferent cine va fi, va trebui sa il intrebe pe Oprescu ce a facut concret ca primar. Niciun proiect in Bucuresti nu este conceput de Oprescu. La podul inaugurat de el, a votat impotriva, ca si consilier, cand eu eram primar.

PDL a avut sansa sa isi faca o noua linie de oameni politici.

Ungureanu isi poate crea o sansa extraordinara daca reuseste in acest mandat. PDL a inceput sa creada in premierul Ungureanu. Eu sunt multumit cum se misca.

×
Subiecte în articol: basescu consultari cotroceni