x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Basescu negociaza cu Dick Morris

Basescu negociaza cu Dick Morris

15 Mar 2004   •   00:00

Liderul PD, Traian Basescu, negociaza cu strategul american Dick Morris in vederea incheierii unui contract de consultanta electorala, sustin surse demne de incredere.

Daca vor ajunge la o intelegere, contractul ar urma sa fie parafat in zilele urmatoare si va viza campania pentru Primaria Capitalei si cea pentru alegerile generale. Aceleasi surse spun ca negocierea s-ar fi facut pentru suma de 1,5 milioane de dolari. Daca acest contract va fi semnat, atunci relatiile PD-PNL vor fi serios afectate deoarece la alegerile generale cele doua partide merg pe liste comune si, ca atare, decizia in privinta consultantei electorale trebuie luata de comun acord.

Liderul PD Traian Basescu nu recunoaste insa existenta unor negocieri intre el si strategul american. "Nu pot sa confirm ceva ce nu exista. Nu mai incercati sa ma atrageti in tot felul de gainarii de-ale voastre!", ne-a declarat liderul PD.

Ce spune Stolojan

Aflat duminica la Bistrita, presedintele PNL Theodor Stolojan ne-a transmis prin consilierul sau de imagine Raluca Tatarcan ca o decizie privitoare la campania pentru prezidentiale se va lua numai dupa o consultare intre liderii aliantei PNL-PD. "Orice decizie referitoare la echipa de campanie pentru alegerile generale, inclusiv cele prezidentiale, va fi luata de comun acord cu PD. Acum nu exista nici o decizie privind campania electorala pentru alegerile generale", ne-a transmis Stolojan. In plus, liderul PNL a spus ca fiecare partid poate sa se gandeasca independent la consultantii pentru campania electorala, liberalii fiind ei insisi in negocieri cu diferiti consilieri de imagine sau firme specializate, dar decizia va fi luata numai dupa consultari cu democratii. Surse liberale au declarat ca liderii PNL au fost informati despre discutiile lui Traian Basescu cu Dick Morris, dar ca aceste discutii au vizat numai consultanta pentru alegerile locale. Liberalii sustin ca democratii nu au pomenit niciodata de vreun contract cu Morris pentru alegerile parlamentare si prezidentiale.

S-au intalnit si acum o luna

Toti oficialii PD contactati de noi au negat existenta vreunui contract cu strategul american sau derularea unor negocieri cu acesta. Surse de la varful PD ne-au declarat ca intre Dick Morris si Traian Basescu a existat o intrevedere in urma cu o luna, in urma careia liderul PD s-a consultat cu un cerc restrans de la conducerea formatiunii, daca sa-l angajeze pe Morris sau nu. Morris fusese recomandat de doi membri mai noi ai PD, Dorin Iacob si Cozmin Gusa. Primul a lucrat cu consultantul american in 2000, cand Morris a fost angajat de Virgil Magureanu pentru prezidentiabilul Marian Munteanu.
( GABRIELA ANTONIU, MONICA IORDACHE)

×
Subiecte în articol: politic morris