x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Nu există bani pentru majorarea pensiilor şi salariilor în 2012

Băsescu: Nu există bani pentru majorarea pensiilor şi salariilor în 2012

16 Noi 2011   •   11:20
Băsescu: Nu există bani pentru majorarea pensiilor şi salariilor în 2012

Presedintele a declarat, astazi, la postul public de radio, ca trebuie sa fim extrem de prudenti in urmatoarea perioada. Traian Basescu a precizat ca Romania nu mai poate trai cu imprumuturi pentru bani de consum si a a explicat ca nu exista bani pentru majorari de pensii si salarii in 2012, "indiferent de rezultatul sesizarii la Curtea Constitutionala".

"Nu mai putem trai imprumutand bani pentru consum. Pentru Guvern si pentru mine ar fi foarte usor sa condamnam tara imprumutand bani, dar am mai trait o data experienta asta in 2008 si va trebui sa invatam din ea", a declarat Traian Basescu, la RRA.

Citeste si Basescu: Cat timp nu avem ratificat acordul cu Siria, nu-l putem cere pe Omar Hayssam

"Trebuie sa fim extrem de prudenti pentru ca acest 4,4 putea fi intuit de oricine prin rezultatele agriculturii. 4,4 poate fi tratat ca un rezultat conjunctural, pe fondul unui an agricol foarte bun", a continuat Basescu.

Presedintele a reiterat faptul ca in bugetul de stat nu exista bani pentru majorarea pensiilor si a salariilor in 2012.

"Indiferent care va fi rezultatul sesizarii la CC a inghetarii pensiilor si salariilor in anul 2012, bani nu exista, daca ar exista, s-ar plati", a mai spus Basescu.

Intrebat cum va reusi Romania sa ajunga la un deficit 0 in 2013, in contextul unei cresteri economice destul de mici, seful statului a declarat ca 'Romania va avea un PIB pe 2011 peste 2% iar anul 2012 trebuie sa il tratam cu prudenta. Ne-am propus ca pe structura aceasta sa avem o crestere economica de 1,5%', precizand ca realismul este cel mai important in aceste momente.

Presedintele a mentionat ca domeniul constructiilor, infrastructurile, a adus o contributie importanta la cresterea economica, prin lucrarile de anvergura derulate de Ministerul Transporturilor, al Dezvoltarii Regionale si cel al Mediului.

Daca Romania ar intra chiar si o saptamana in criza politica, s-ar opri finantarea externa

Basescu a mai spus ca instabilitatea politica ar fi "un dezastru pentru Romania" in acest moment si ca o criza politica ar duce la sistarea finantarii externe.

"Eu as fi dorit o cooperare si cu Opozitia. Toata lumea omite ca numai nu i-am rugat pe Ponta si pe Crin Antonescu sa cooperam. Daca Romania ar intra chiar si pentru o saptamana in criza politica, s-ar opri finantarea externa", a declarat Traian Basescu, la RRA.

Seful statului a mai spus ca Opozitia refuza in continuare orice cooperare si ca "obiectivul lor este sa dea jos puterea, dar fara sa stie ce pune in loc".

"Este extrem de greu sa justifici de ce nu raspunzi votului pe care l-au dat romanii la referendum. Exista un proiect de reducere a numarului de parlamentari la 300 inaintat de USL care trebuie sa ajunga la plen si parlamentarii trebuie sa voteze nominal sau nu, sper sa nu fie doar demagogie", a mai spus Basescu.

×
Subiecte în articol: basescu pensii bani salarii