x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Nu poţi să muţi focoase nucleare cum ai muta un sac cu cartofi, informaţia e necredibilă

Băsescu: Nu poţi să muţi focoase nucleare cum ai muta un sac cu cartofi, informaţia e necredibilă

18 Aug 2016   •   20:15
Băsescu: Nu poţi să muţi focoase nucleare cum ai muta un sac cu cartofi, informaţia e necredibilă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că sunt multe componente care fac necredibilă informaţia referitoare la faptul că SUA ar fi început transferul de arme nucleare staţionate în Turcia spre România.

"Nu poţi să muţi focoase nucleare cum ai muta un sac cu cartofi, s-a stabilit azi şi mâine gata, le mutăm în altă locaţie. În al doilea rând, o astfel de mişcare implică un proces de negociere între deţinătorul focoaselor nucleare şi ţara gazdă care ia ani de zile, pentru că o dată depozitate pe teritoriul unui stat, riscurile pentru acel stat sunt extrem de ridicate. Sunt multe componente care fac necredibilă această informaţie", a declarat Traian Băsescu, joi, la Realitatea Tv.

EurActiv.com a scris joi, citând două surse independente, că SUA au început transferul de arme nucleare staţionate în Turcia spre România, pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Washington şi Ankara. Ministerul Afacerilor Externe a respins "ferm" aceste informaţii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu focoase nucleare