x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu nu se prezintă mâine în Parlament

Băsescu nu se prezintă mâine în Parlament

18 Apr 2007   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în această seara că nu se va prezenta mâine în Parlament, unde se va dezbate şi vota propunerea de suspendare a sa din funcţie.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat aseară că nu va fi prezent în Parlament, întrucât avizul Curţii Constituţionale a arătat că nici măcar unul dintre punctele sesizării depuse de PSD nu constituie o încălcare a Constituţiei.

Ca atare, spune el, demersul parlamentarilor nu ţine cont "nici de faptele preşedintelui, aşa cum ele au fost evaluate de Curtea Constituţională, nici de votul românilor".

El i-a avertizat pe liderii partidelor parlamentare că "eventuala suspendare prin abuz, în condiţiile în care preşedintele României nu a încălcat Constituţia, va avea efecte greu de evaluat pentru România", precum scăderea ratingului de ţară, blocarea investiţiilor sau un raport nefavorabil din partea Comisiei Europene: "Furia lor, ura, aş spune incapacitatea de a vedea România de după o suspendare abuzivă îi poate împinge către o soluţie care să dea România cu paşi mulţi înapoi".

Citiţi aici declaraţia integrală a preşedintelui

×
Subiecte în articol: politic