x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Băsescu o are mică”. Mesajul electoral care l-a înfuriat pe șeful statului a fost atacat de Videanu la BEC

„Băsescu o are mică”. Mesajul electoral care l-a înfuriat pe șeful statului a fost atacat de Videanu la BEC

de Robert Veress    |    04 Dec 2012   •   20:13
„Băsescu o are mică”. Mesajul electoral care l-a înfuriat pe șeful statului a fost atacat de Videanu la BEC

Misterul furiei spumegânde a șefului statului, care a ieșit cu declarații belicoase rău la adresa USL, în ultimele seri, este rezolvat. Traian Băsescu suportă orice, mai puțin să i se spună că o are mică. Se pare că președintele are probleme cu glicemia, iar treaba asta s-a extins la ARD (PDL plus Ungureanu și încă niște unii), așa că USL a comandat niște afișe prin care să încunoștințeze populația. Poate le-o mai crește. Glicemia, desigur, nu procentele.
Dar Băsescu & ARD nu au gustat mesajul și au încordat mușchii, să arate că n-ar fi mici - măcar ei. Adriean Videanu, președinte PDL București a scris chiar Biroului Electoral Central (BEC) o plângere, să arate că nu este mică (problema). „ARD a luat act de faptul că, pe diverse site-uri online (www.ziare.com, www.mafiilepdl.ro, etc) a fost lansată o campanie negativă la adresa liderilor acestei alianțe, campanie ce conține expresii jignitoare și defăimătoare, care încalcă ordinea de drept și bunul simț cetățenesc. În mod concret, pe aceste pagini web s-au publicat bannere electorale care conțin următoarele mesaje: „ARD o are mică...”, „Băsescu o are mică...”, „Candidații ARD o au mică...”, etc. Aceste mesaje sunt exprimate într-un mod vădit vulgar, de natură să jignească opinia publică și fac referire la persoane care nici măcar nu au calitatea de candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 (Președintele României, dl. Traian Băsescu, președintele PDL București, dl. Adriean Videanu, europarlamentarul Monica Macovei)”. În treacăt fie spus, remarcați cum se prezintă Adriean Videanu - nu cu „subsemnatul”, cum este cutuma într-o plângere pe care o redactezi sau, cel puțin, o semnezi.
Invocând o prevedere legală conform căreia „mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni ordinii de drept”, Adriean Videanu
cere BEC să interzică „diseminarea oricăror materiale electorale care conțin mesaje de genul celor care fac obiectul prezentei plângeri”.
Biroul Electoral Central a discutat plângerea în ședința de luni și a decis să o transmită „spre competentă soluționare” Biroului Electoral de Circumscripție al Municipiului București. Nu am reușit să aflăm dacă BEC București s-a pronunțat, în cursul zilei de azi, asupra plângerii, dar surse din RTV, televiziune pe al cărei site a fost postată, de asemenea, cel puțin una din reclamele electorale incriminate, ne-au precizat că postul a decis cenzurarea apariției acestora în continuare.
Până la hotărârea BEC, ARD nu a rămas dator și a vărsat în cutiile poștale ale unor zeci de mii de potențial alegători niște pliante electorale în care sunt caricaturizați nu doar candidați ai USL, ci și persoane care, vorba domnului Videanu, „nici măcar nu au calitatea de candidat la alegerile parlamentare”. În imaginea cu titlu „Recolta de toamnă”, realizată, probabil, în laboratoarele Academiei Cațavencu, condusă de Robert Turcescu, apar liderii USL - Victor Ponta și Crin Antonescu, fostul șef al statului, Ion Iliescu, senatorul Mircea Geoană, fostul senator, Dan Voiculescu, dar și fostul lider PSD Adrian Năstase, aflat, cum se știe, în închisoare, precum și omul de televiziune Mircea Badea. Acesta din urmă este „prezentat” cu chiloții în vine. E drept, nu cu fața „la popor”.

×