x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: O să îndrept gafa, nu voi promulga legile privind scăderea TVA şi neimpozitarea pensiilor

Băsescu: O să îndrept gafa, nu voi promulga legile privind scăderea TVA şi neimpozitarea pensiilor

01 Noi 2010   •   00:00
Băsescu: O să îndrept gafa, nu voi promulga legile privind scăderea TVA şi neimpozitarea pensiilor

Legile votate "din greşeală", privind micşorarea TVA-ului la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici, nu vor fi promulgate de preşedintele ţării. Declaraţia a fost făcută chiar de Traian Băsescu, luni seară, la postul public de televiziune.

"O să îndrept eu" gafa făcută de parlamentarii puterii care au votat această lege, le-a spus şeful statului moderatorilor. El a precizat că legile au venit la promulgare sâmbătă şi că marţi va începe să se ocupe de ele.

De asemenea, preşedintele a precizat că a discutat cu reprezentanţii FMI despre aceste legi. "I-am asigurat că nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce înseamnă că nu voi promulga legile", a declarat Traian Băsescu. Preşedintele a mai spus că legile sunt scrise prost.

Camera Deputaţilor a adoptat, în urmă cu două săptămâni, un proiect de lege prin care se instituie aplicarea unui TVA de 5% pentru alimentele de bază şi o iniţiativă legilativă care presupune neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Deputaţii PDL, în frunte cu ministrul de Finanţe, au susţinut, însă, că nu a fost vorba decât despre o eroare, care urmează să fie reparată.



Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că este nevoie de responsabilitatea parlamentarilor pentru ca legile pensiilor, salarizării şi bugetului pe 2011 să treacă. În caz contrar, a avertizat Traian Băsescu, România va ieşi din acordul cu FMI.

×
Subiecte în articol: politic