x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Pare ilegitimă acţiunea Senatului privind chemarea premierului pentru explicaţii în cazul Antenelor

Băsescu: Pare ilegitimă acţiunea Senatului privind chemarea premierului pentru explicaţii în cazul Antenelor

16 Feb 2016   •   16:01
Băsescu: Pare ilegitimă acţiunea Senatului privind chemarea premierului pentru explicaţii în cazul Antenelor

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, consideră că acţiunea ANAF în cazul Antena Group este una în aplicarea legii şi califică drept ilegitimă acţiunea lui Călin Popescu-Tăriceanu şi a Senatului în ansamblu privind chemarea premierului pentru a da explicaţii pe acest subiect.

"Cred că este o acţiune în aplicarea legii. Este cunoscută relaţia dintre mine şi Antene şi n-aş comenta evenimentul, dar eu cred că este o acţiune în aplicarea unei hotărâri judecătoreşti. Nu cred că poate fi pusă sub semnul întrebării legitimitatea acţiunilor. Ce mi s-a părut ilegitim - mi s-a părut acţiunea de astăzi a preşedintelui Senatului şi a Senatului în ansamblu, unde, laolaltă, PSD, UNPR, PNL şi UDMR au votat pentru chemarea premierului Cioloş în faţa Senatului să dea explicaţii de ce ANAF a început procedura de punere în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti", a declarat Traian Băsescu, marţi, într-o conferinţă de presă, la finalul Consiliului Executiv Naţional al Mişcării Populare.

Băsescu a spus că i se pare că "oamenii ăştia nu mai înţeleg nimic din democraţie".

"Cu atât mai mult cu cât ştiu că trustul Intact are două sau trei studiouri la Romexpo, de unde nu îi evacuează nimeni, au închiriat Teatrul Excelsior, de unde nu-i evacuează nimeni, cu toate echipamentele pentru transmisiuni în direct pe care nu le ia nimeni. Deci, cred că suntem într-o farsă, care pune sub semnul întrebării obligativitatea punerii în aplicare a unei hotărâri definitive a justiţiei", a adăugat Traian Băsescu.

El a completat: "Şi mă întreb ce ar face domnul Tăriceanu, dacă, spre exemplu, un cetăţean primeşte o hotărâre judecătorească definitivă şi nu se supune ei?". "Îl cheamă pe Cioloş în faţa Senatului sau statul se duce şi-l face ţăndări pe cetăţeanul respectiv? Chiar aseară, ridicolul situaţiei, emisiunea (Antenei 3 - n.r.) s-a transmis din locaţia de la Excelsior. Deci, s-a transmis din afara sediului Intact", a susţinut Băsescu.

×