x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Ponta şi Antonescu ar trebui să demisioneze imediat. Aranjamentul între ei pe amnistie şi Codul Penal s-a făcut luni

Băsescu: Ponta şi Antonescu ar trebui să demisioneze imediat. Aranjamentul între ei pe amnistie şi Codul Penal s-a făcut luni

de Veronica Micu    |    13 Dec 2013   •   11:39
Băsescu: Ponta şi Antonescu ar trebui să demisioneze imediat. Aranjamentul între ei pe amnistie şi Codul Penal s-a făcut luni

Președintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, în cadrul unei emisiuni TV că este nevoie ca Victor Ponta, Crin Antonescu și Valeriu Zgonea să-şi dea cât mai repede demisia pentru ca România să nu fie monitorizată de către Uniunea Europeană.

"PDL, Înalta Curte, au declanșat o operațiune corectă de contestare la CCR. Însă acest lucru lungește procesul. Nu știu când se va pronunța CCR. Până la pronunțare, toate cancelariile vor sta cu ochii pe România. Drumul mai scurt era să tirmită la mine cele două legi, spre promulgare, să le trimit înapoi și luni să le modifice. Vor trebui văzute exact procedurile Curții. Dar nu va fi suficient. Dacă suntem pe drumul lung, avem o perioadă în care România va fi monitorizată de toate țările membre UE. Cea mai bună soluție ar fi să o rezolvăm rapid. Asta din punct de vedere tehnic", a explicat Băsescu, care a precizat că există însă o altă "alternativă".

"Avem o altă alternativă: ca Antonescu, Ponta și Zgonea să demisioneze imediat. Costul la ceea ce s-a întâmplat este foarte mare. Avem o șansă să rămânem un stat european civilizat. Cei care au gestionat politic acest atac la statul de drept trebuie să facă urgent un pas înaopoi. Oricât l-am plimba acum pe Ponta, rămâne cu plagiatul, lovitura de stat și lovitura la justiție de acum. Lovitura la justiție o echivalez tot cu o lovitură de stat", a spus Traian Băsescu.

Preşedintele a afirmat că acţiunile desfăşurate de Parlament în "marţea neagră" au fost premeditate de către Ponta şi Antonescu.

"Ponta minte. Omul acest minte oricum, a mințit și ieri. Și pe români. Și Crin Antonescu la fel. Și ieri a mințit când s-a făcut că dă înapoi. Aranjamentul între Ponta și Antonescu pe Legea amnistiei și Codul Penal s-a făcut luni. Astăzi vă pot confirma că s-au înțeles amândoi ca aceste legi să treacă în timp ce Ponta era la Johannesburg. Nişte mincinosi, când au văzut că e groasă au început să facă paşi înapoi pe principiul scapă cine poate. Ei s-au discreditat profund cu lovitura de stat din vară, alegerile le-au mai dat o şansă în faţa partenerilor noştri", a declarat Traian Băsescu.

Antonescu, dacă ar fi fost președinte, ar fi trecut Legea amnistiei şi Codul Penal

Traian Băsescu a afirmat că, dacă liderul PNL Crin Antonescu ar fi fost președinte în prezent, atât Legea amnistiei, cât și modificările Codului Penal, ar fi fost abrogate.

"E bine să existe un președinte care mai poate frâna și mai reacționează. Imaginiați-vi-l pe Antonescu președinte azi, cum ar fi trecut Legea amnisitiei și Codul Penal. El s-a înțeles cu Ponta pe tot, inclusiv pe Legea minelor. Pentru statul de drept e mult mai grea lovitura cu Codul Penal, față de Legea amnistiei. Eu când am ieșit la 18:30, (n.r. la conferința de presă de marți) știam doar de una și pe vorbe, ce s-a modificat. Nu aveam hârtiile, știam de la un deputat care mi-a spus că este un dezastru”, a mai spus Traian Băsescu.



×