x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, Ponta, Antonescu şi Zgonea au trimis liderilor din statele UE o scrisoare privind aderarea la Schengen

Băsescu, Ponta, Antonescu şi Zgonea au trimis liderilor din statele UE o scrisoare privind aderarea la Schengen

04 Feb 2013   •   14:56
Băsescu, Ponta, Antonescu şi Zgonea au trimis liderilor din statele UE o scrisoare privind aderarea la Schengen
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, la Bruxelles, după discuțiile avute cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, că a trimis tuturor șefilor de stat și de guvern din UE o scrisoare semnată de el, președintele Traian Băsescu și președinții celor două Camere, în vederea unei decizii favorabile aderării României la Schengen.

"Am vorbit despre stadiul de pregătire pentru aderarea la spațiul Schengen, am trimis o scrisoare semnată de președintele țării, de mine, de președinții Camerelor, tuturor șefilor de state și de guverne în legătură cu aderarea la Schengen, poate în luna martie”, a declarat Victor Ponta.

La rândul său, Barroso şi-a arătat sprijinul faţă de aderarea României la Schengen.

"Cu privire la accesul în zona Schengen, după cum ştiţi eu şi Comisia susţinem că România trebuie să devină membru al spaţiului Schengen. Puteți conta în anii următori pe Comisia Europeană, cred că acest lucru e important și pentru Europa și pentru România", a afirmat preşedintele Comisiei Europene.


×