x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Xenofobia, rasismul încep să reapară în Europa, avem obligaţia să le respingem

Băsescu: Xenofobia, rasismul încep să reapară în Europa, avem obligaţia să le respingem

29 Aug 2013   •   14:11
Băsescu: Xenofobia, rasismul încep să reapară în Europa, avem obligaţia să le respingem
Sursa foto: presidency.ro

Xenofobia, rasismul încep să reapară în Europa şi avem obligaţia să le respingem, a declarat preşedintele Traian Băsescu joi, la Marea Sărbătoare Naţională de la Banska Bystrica, care marchează 69 de ani de la eliberarea Republicii Slovace, informează agerpres.ro.

"Încep prin a aduce salutul meu veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial. În primul rând, doresc să vă mulţumesc pentru ocazia pe care mi-aţi dat-o de a fi alături de dumneavoastră la un moment de care românii sunt mândri. Acum 69 de ani, armata slovacă, armata rusă, armata română, partizani slovaci, partizani români, au contribuit la eliberarea Slovaciei de sub jugul fascist", a declarat Băsescu, care este oaspetele de onoare al omologului slovac, Ivan Gasparovic, la Marea Sărbătoare Naţională.

Preşedintele Român a subliniat că pe teritoriul Slovaciei sunt în jur de 11.000 de militari români căzuţi la datorie pentru libertatea Europei.

"Istoria celui de-al Doilea Război Mondial ne-a învăţat un lucru: să respingem din tot sufletul xenofobia, rasismul. Sunt elemente care astăzi încep din nou să apară cu vitalitate pe teritoriul Europei. De aceea, români, slovaci, ruşi, avem obligaţia să luptăm împotriva acestor fenomene care au adus dezastre pe bătrânul continent. Istoria nu trebuie uitată pentru că dacă o uităm, se va răzbuna pe noi", a mai spus Traian Băsescu.

Şeful statului român a ţinut să le mulţumească tuturor celor care îngrijesc cimitirele ostaşilor români de pe teritoriul Slovaciei.

×
Subiecte în articol: basescu rasism xenofobie