x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu recunoaşte că a încălcat legea bancară: Am pus în pericol CEC-ul, care poate REZILIA contractul

Băsescu recunoaşte că a încălcat legea bancară: Am pus în pericol CEC-ul, care poate REZILIA contractul

de Veronica Micu    |    12 Dec 2013   •   14:36
Băsescu recunoaşte că a încălcat legea bancară: Am pus în pericol CEC-ul, care poate REZILIA contractul

Traian Băsescu a declarat că a rugat-o pe fiica sa, Ioana, să publice contractul de împrumut de la CEC pentru a pune capăt speculaţiilor pe acest subiect. Totuşi, prin acest gest, ea a încălcat legea bancară, a pus în pericol CEC-ul, iar banca are acum dreptul să rezilieze contractul, a mai spus şeful statului.

"Am rugat-o pe fiica mea să publice contractul, pentru a pune capăt speculaţiilor. Ştiu că am încălcat legea bancară prin publicarea lui, dar am vrut s-o fac ca să se vadă negru pe alb toate condiţiile din creditare. Am pus însă în pericol CEC-ul. Şi CEC-ul are dreptul acum să rezilieze acest contract”, a declarat şeful statului, într-un interviu.

Fiica cea mare a preşedintelui României, Ioana Băsescu, a făcut publice, în 16 noiembrie, actele prin care arată cum a achiziţionat 290,41 de hectare de teren în comuna Nana (Călăraşi). Ea a prezentat contractul de credit pentru investiţii imobiliare încheiat cu CEC Bank, contractul de vânzare-cumpărare al terenurilor, cel de ipotecă şi scadenţarul. Potrivit acestora, valoarea aprobată a creditului a fost de 4,6 milioane de lei, iar durata de creditare este de 360 de luni.

După 30 de ani de plătit rate, Ioana Băsescu va achita o dobândă de 5.863.686 de lei, la care se adaugă un comision de 432.691 de lei. În total, ea va plăti pentru acest împrumut suma de 10.896.378 de lei. Ioana Băsescu a solicitat creditul la Unitatea pilot Victoria CEC Bank pe 30 august 2013. Cererea a fost aprobată pe 6 septembrie, iar contractul de creditare s-a încheiat pe 9 septembrie 2013. Dobânda creditului este ROBOR la 3 luni (la momentul încheierii contractului de 4,63%) plus o marjă fixă de 1,90 %. Data primei scadenţei a creditului a fost pe 20 septembrie 2013, când s-a plătit prima rată: 30.266,51 de lei. Ultima rată este stabilită pe 8 august 2043 şi va fi de 30.201 de lei.


×