x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Rezultatul votului din Republica Moldova va determina negocieri dificile, dar nu vor fi alegeri anticipate

Băsescu: Rezultatul votului din Republica Moldova va determina negocieri dificile, dar nu vor fi alegeri anticipate

03 Mar 2019   •   21:21
Băsescu: Rezultatul votului din Republica Moldova va determina negocieri dificile, dar nu vor fi alegeri anticipate
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, la România TV, că rezultatul votului din Republica Moldova va determina negocieri extrem de dificile între forţele politice din această ţară.


"Implicaţiile votului din Republica Moldova sunt destul de dificile pentru că ele împing la un set de negocieri extrem de dificile. (...) Mie îmi este clar acum că Blocul pro-european al Maiei Sandu şi al lui Andrei Năstase nu va face niciun fel de alianţă, nici cu partidul lui Plahotniuc, nici cu socialiştii lui Dodon, ceea ce complică foarte mult lucrurile în Republica Moldova", a spus Trăian Băsescu.

În opinia sa, în Republica Moldova nu vor avea loc alegeri anticipate, deoarece rezultatul nu ar fi diferit faţă de cel de acum, dar unele forţe politice vor face orice pentru a-şi asigura majoritatea parlamentară, mergând până la a "cumpăra parlamentari".

"Nu cred că vor fi alegeri anticipate, aşa cum mulţi analişti s-au grăbit să declare (...) pentru că este ilogic. Rezultatul unor anticipate nu va fi diferit de ceea ce s-a întâmplat acum. Întrevăd o perioadă de tatonare şi, probabil, după bunu-i obicei, oligarhul Plahotniuc va începe să cumpere parlamentari de la socialişti, va încerca şi de la blocul european acum, cu scopul de a realiza majoritatea de parlamentari", a mai afirmat Traian Băsescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu