x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: România nu mai are, din 2013, capacitatea să-şi protejeze spaţiul aerian

Băsescu: România nu mai are, din 2013, capacitatea să-şi protejeze spaţiul aerian

19 Noi 2010   •   10:13
Băsescu: România nu mai are, din 2013, capacitatea să-şi protejeze spaţiul aerian
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul National
VIDEO - România nu mai are, din 2013, capacitatea să-şi protejeze propriul spaţiu aerian pentru că nu a fost în măsură să contracteze achiziţionarea de avioane care să înlocuiască MiG-urile, a declarat, aseară, la TVR, preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat că este greu de găsit vinovaţi în legătură cu acest lucru.

"România, din 2013, nu mai are capacitate să-şi protejeze propriul spaţiu aerian pentru că nu am fost în măsură să contractăm necesarul de avioane care să poată înlocui MiG-ul 21 Lancer. Este o realitate a noastră", a spus Băsescu.

El a făcut declaraţia în contextul în care a spus că SUA alocă matematic sumele asumate internaţional pentru apărare, în condiţiile în care ţările europene nu fac acest lucru.

Şeful statului a spus că România va trebui să recunoască faptul că nu poate să-şi respecte obiectivele de alocare asumate pentru modernizarea armatei.

"Niciun stat european, aproape, nu mai respectă angajamentele de alocare bugetară pentru modernizarea armatei", a spus Băsescu.

Preşedintele a precizat însă că România şi-a respectat celelate angajamente, cum ar fi cele legate de participarea militară în teatre de operaţiuni.

El a menţionat că România va reglementa această situaţie, în ceea ce o priveşte, când se va redresa economic.

Băsescu a spus că a discutat acest lucru cu Secretarul General al NATO, iar acesta a fost în postura de a lua act, fiindcă discuta cu un şef de stat.

Preşedintele va participa, astăzi şi mâine, la Lisabona, la Summit-ul NATO.

×
Subiecte în articol: basescu armata