x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu şi Realitatea TV, bătuţi de Gâdea şi Antena 3

Băsescu şi Realitatea TV, bătuţi de Gâdea şi Antena 3

de Gabi Golea    |    20 Feb 2008   •   00:00
Băsescu şi Realitatea TV, bătuţi de Gâdea şi Antena 3

KOSOVO – VICTIME COLATERALE
Robert Turcescu a făcut luni seară cuplu cu Traian Băsescu la "100%", pentru a depăşi audienţa echipei lui Mihai Gâdea, de la "Sinteaza zilei". Băsescu l-a băgat chiar în bibliotecă pe realizatorul docil, dar... au pierdut meciul serii. Ratingul arată superioritatea emisiunii "Sinteza zilei" pe toate cele trei sferturi de oră în care s-a suprapus cu "100%". Postul Realitatea caută soluţii pentru a ieşi cu audienţa de sub dominaţia Antenei 3 în orele de seară. Concluzie dură pentru Turcescu şi Sorin Ovidiu Vântu: nu pot bate talk-show-urile Antenei 3 nici cu Băsescu în distribuţie. 
Luni seară, dezbaterile televizate au fost focali­za­te pe subiectul Kosovo. În concurenţa dintre Antena 3 şi Realitatea, cifrele de audienţă arată clar liderul – emisiunea “Sinteza zilei” a postului din Băneasa.

Realiatea TV a apelat la un personaj greu, Traian Bă­sescu, pentru a rupe seria neagră a audienţelor inferioare în care s-a înţepenit emi­siunea “100%”, realizată de Robert Turcescu. Pentru a asigura un plus de interes, realizatorul s-a mutat cu arme şi bagaje la Cotroceni, în bi­blioteca instituţiei.

Mihai Gâdea şi invitaţii săi, Valentin Stan şi Ion Cristoiu, au avut formatul obişnuit al emisiunii.

Diferenţa de abordare a subiectului a fost evidentă pentru telespectatori. Robert Turcescu şi Traian Băsescu îşi ridicau mingi moi la fileu, cu răspunsuri previ­zibile. Majoritatea informaţiilor despre Kosovo fuseseră deja spuse, argumentele poziţiei oficiale, la fel. “100%” a fost astfel o oră de repe­tare a conferinţelor de presă şi de­claraţiilor din timpul zilei. Se sim­ţea şi confuzia ce plecase din startul emisiuni – nu se ştia cine-i invitatul şi cine-i gazda. Erau simultan doi invitaţi şi două gazde.

 

ABORDARE. La Antena 3, aciditatea lui Va­lentin Stan şi spiri­tul analitic al istoricului Ion Cris­toiu erau puse în valoare de intervenţiile lui Mihai Gâdea.

Ritmul diferit al emisiunilor şi inteligenţele celor două echipe au fost alte argumente pe care s-a ba­zat decizia publicului în alegerea talk-show-ului.

 

AUDIENŢE. Conform datelor furnizate de gfk, emisiunea “Sinteza zilei” a avut o audienţă superioară concurenţei, fiind urmărită de 299.000 de telespectatori, faţă de 276.000, câţi au fost consemnaţi la “100%”. Practic, pe timpul în care cele două emisiuni s-au suprapus, în toate segmentele orare de la 22:15 la 23:00, Turcescu şi Băsescu au fost “bătuţi” de Gâdea, Cristoiu şi Stan. La fel se prezintă şi cotele de piaţă înregistrate de cele două emisiuni pe acelaşi tronson orar. De menţionat că “Sinteza zilei” a intrat în emisie la 22:07, iar “100%” la ora 22:00. În doar opt minute de la debutul dezbaterii, echipa Gâ­dea-Cristoiu-Stan a recuperat şi a depăşit audienţa cuplului Turcescu-Băsescu, pornit la ora 22:00.

Concluzie alarmantă pentru Traian Băsescu: nu mai face rating!

 

Raitinguri comparate:


Sinteza zilei 100%
3,1 2,8
2,6 2,2
2,7 2,1
×
Subiecte în articol: politic