x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu stă cu ochii pe cabinetul Ponta: "Nu este un guvern convenabil pentru mine"

Băsescu stă cu ochii pe cabinetul Ponta: "Nu este un guvern convenabil pentru mine"

22 Mai 2012   •   17:27
Băsescu stă cu ochii pe cabinetul Ponta: "Nu este un guvern convenabil pentru mine"

Presedintele Traian Basescu sustine ca Guvernul Ponta nu este unul convenabil pentru el, pentru ca trebuie sa priveasca cu atentie la ce face, in raport cu ce spune, dar crede ca noua Lege a sanatatii va trece sub mandatul actualului Executiv.

"Eu cred ca o sa trecem noua Lege a sanatatii in aceasta perioada. Sigur, nu este un Guvern convenabil pentru mine, pentru ca trebuie sa privesc cu atentie la ce face acest Guvern in raport cu ce spune, ca una e sa spui, una e sa faci. Dar eu cred ca drumul Romaniei este ireversibil, indiferent cine este la putere. Nu se mai poate da ceasul inapoi, deja au aparut, din 2005 pana acum, cateva schimbari atat de profunde incat oricine ar veni la putere nu mai poate face din judecatori subordonati, nu mai poate face din serviciile de informatii servicii la dispozitie, nu mai poate face din procurori subordonati si nu vor mai putea intoarce nici Codul Muncii, nu vor mai putea intoarce nici Legea Educatiei", a spus Basescu, intr-un interviu acordat la Chicago postului Romanian Television Network, citat de Agerpres.

El a adaugat ca sunt sectoare care devin tot mai performante datorita noii legislatii.

"Deci nu sunt chiar atat de ingrijorat, chiar daca, repet, nu-mi place. Dar, ca sef de stat, nu aveam cum sa nu tin cont ca Guvernul care a fost si-a pierdut majoritatea in Parlament, nu aveam cum sa nu tin cont ca fosta opozitie a dobandit majoritatea in Parlament. Sunt realitati ale democratiei. Chiar cand le regreti, trebuie sa tii cont de ele", a afirmat seful statului.

×
Subiecte în articol: interviu traian basescu guvernul ponta