x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: STS asigură securitatea convorbirii cu SPP, să nu te aştepte un grup violent unde mergi

Băsescu: STS asigură securitatea convorbirii cu SPP, să nu te aştepte un grup violent unde mergi

de Mediafax    |    20 Iul 2012   •   18:35
Băsescu: STS asigură securitatea convorbirii cu SPP, să nu te aştepte un grup violent unde mergi

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, vineri seara, la Digi 24, ca telefonul STS instalat la sediul sau de campanie ii asigura securitatea convorbirilor cu SPP, astfel incat acestea sa nu fie interceptate in legatura cu programul sau.

Traian Basescu a fost intrebat cum vede situatia scoaterii liniei de comunicatii a STS de la sediul sau de campanie, la solicitarea presedintelui interimar, Crin Antonescu.

"Lucrul acesta trebuia facut de la inceput, insa este de un ridicol total. Ca sa intelegeti ce e cu telefonul asta: il ridici si-ti raspunde imediat o centralista si ii spui: "Da-mi legatura cu seful grupului de protectie, da-mi legatura cu aghiotantul, da-mi legatura cu nu stiu cine". Iti face legatura, daca omul nu este acolo unde este un telefon operativ, iti face legatura eventual si pe mobil", a sustinut Basescu.

El a mentionat ca acest sistem de comunicatii nu ofera posibilitatea interceptarii convorbirilor sale.

"Nu exista riscul ca de la un operator privat de undeva - spre exemplu ii spui "maine merg la Suceava" - esti convins ca nu exista riscul ca de la operatorii de telefonie sa se afle ca te duci la Suceava si acolo sa te astepte un grup violent. Asta-i tot cu acel telefon operativ din punct de vedere al presedintelui suspendat", a mai explicat Traian Basescu.

"Este neimportant, pur si simplu garanta securitatea convorbirilor, un operator de telefonie - ceea ce e putin probabil - dar un operator de telefonie poate sa spunem sa intercepteze o convorbire ca te-ai duce nu stiu unde", mai sustinut Basescu, precizand ca de acum inainte va folosi telefonul mobil.

×
Subiecte în articol: basescu sts