x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Subscripţia publică pentru cumpărarea Cuminţeniei Pământului, un referendum pierdut de Cioloş

Băsescu: Subscripţia publică pentru cumpărarea Cuminţeniei Pământului, un referendum pierdut de Cioloş

14 Oct 2016   •   06:10
Băsescu: Subscripţia publică pentru cumpărarea Cuminţeniei Pământului, un referendum pierdut de Cioloş
Sursa foto: Adrian Manolache

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, susţine că subscripţia publică pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi "Cuminţenia Pământului" reprezintă un eşec şi un "referendum pierdut" de premierul Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

"Referendumul pierdut de Dacian Cioloş. Subscripţia publică ce viza obţinerea de la populaţie a 6 milioane euro pentru cumpărarea Cuminţeniei Pământului a fost un eşec. Cele 1,2 milioane colectate de la populaţie, faţă de cele 6 solicitate de guvern, au fost un blam sever pentru încrederea reală în guvern. Un referendum pierdut. Din păcate, eşecul subscripţiei a fost o lovitură dată valorii operelor lui Brâncuşi, iar pentru acest lucru premierul avid de imagine este responsabil", a scris Băsescu, joi seară, pe Facebook.

Potrivit lui Băsescu, campania pentru achiziţia operei lui Brâncuşi a prilejuit "o bună campanie de imagine" pentru premierul Cioloş.

"Este adevărat, campania pentru subscripţie a prilejuit o bună campanie de imagine pentru premier, o campanie în care Brâncuşi şi opera lui nu au contat. Cinism de tehnocrat", a adăugat Băsescu.

×