x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, tăiat de pe lista invitaţilor la aniversarea Senatului. PDL ameninţă cu grevă parlamentară

Băsescu, tăiat de pe lista invitaţilor la aniversarea Senatului. PDL ameninţă cu grevă parlamentară

11 Iun 2014   •   11:28
Băsescu, tăiat de pe lista invitaţilor la aniversarea Senatului. PDL ameninţă cu grevă parlamentară

Preşedintele Traian Băsescu nu a fost invitat la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului, numele preşedintelui fiind tăiat de pe lista invitaţilor. În semn de protest, democrat-liberalii ameninţă cu grevă parlamentară. Preşedintele grupului PDL în Senat spune că este inadmisibil ca preşedintele Traian Băsescu să nu fie invitat la evenimentul aniversar al Senatului.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a solicitat miercuri plenului să dea un vot cu privire la invitarea preşedintelui Traian Băsescu la evenimentele organizate pentru aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului.

"Sper ca Senatul să se exprime într-un fel cu privire la omisiunea preşedintelui României de pe lista participanţilor la evenimentul de marţi şi miercuri (17-18 iunie - n.r.). Mai mult, din câte am înţeles, preşedintele Senatului consideră că Senatul înseamnă dumnealui. Eu rog Senatul României, printr-un vot, să spună dacă este de acord ca preşedintele României să vină sau nu la un eveniment atât de important şi atunci domnul Tăriceanu nu mai confundă proprietatea privată cu proprietatea publică a Senatului", a spus Oprea, potrivit Agerpres.

Preşedintele de şedinţă, social-democratul Cristian Dumitrescu, a precizat însă că Senatul nu poate da un vot cu privire la o 'procedură plenară', pentru că invitaţiile sunt emise sub semnătura preşedintelui acestei Camere.

În replică, Dumitru Oprea a susţinut că plenul este suveran Biroului Permanent, astfel că solicitarea sa de emitere a unui vot de către plen este pertinentă.

"Insist, ca lider de grup, să supuneţi la vot. Regulamentul Senatului spune foarte clar că peste Biroul Permanent, peste preşedintele Senatului se află plenul Senatului. (...) Nu se poate, e nepermis. Intrăm în istoria nebunilor României, la 150 de ani, cel mai important om din stat să nu fie invitat fiindcă cineva a confiscat Senatul României", a afirmat Oprea.
 
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că nu l-a invitat pe președinte la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.

×