x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele-fermier Băsescu, atac furibund la Ponta: "Premierul poartă nobilul titlu de plagiator, cum eu îl port pe cel de bunic. Este doctor mincinos"

Preşedintele-fermier Băsescu, atac furibund la Ponta: "Premierul poartă nobilul titlu de plagiator, cum eu îl port pe cel de bunic. Este doctor mincinos"

13 Noi 2013   •   19:11
Preşedintele-fermier Băsescu, atac furibund la Ponta: "Premierul poartă nobilul titlu de plagiator, cum eu îl port pe cel de bunic. Este doctor mincinos"

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o declaraţie de presă, azi, la Palatul Cotroceni, legată de înfiinţarea unor comisii în Parlament care să verifice modul în care Ioana Băsescu, fiica preşedintelui, a achiziţionat 290 de hectare de pământ în Călăraşi, precum şi implicarea procurorului Lucian Papici în verificarea prealabilă a acestui teren.

Băsescu l-a numit "plagiator" şi "mincinos" pe Ponta, afirmând că Papici nu a fost implicat în verificarea terenului şi acuzându-l pe premier că nu duce o luptă politică "ca între bărbaţi".

Iată mai jos principalele declaraţii ale preşedintelui:

* Despre afirmaţiile premierului plagiator care se referă la aspecte care vizează activitatea procurorului DNA Papici şi tranzacţia fiicei mele, Ioana Băsescu. Premierul încearcă să reîncălzească ce nu i-a reuşit cu falsul lui Sorin Roşca Stănescu dând de înţeles că procurorul Papici a fost implicat în verificările unor terenuri. Premierul nu numai că poartă nobilul titlu de plagiator, cum eu îl port pe cel de bunic, el e doctor plagiator şi un mare mincinos.

* În ziua în care are studenţi în stradă, încearcă să acopere în stil personal, prin minciună, realităţile vieţii de zi cu zi. Nu îl cunosc pe procurorul Papici. Azi am vorbit cu el pentru prima dată. L-am sunat şi i-am cerut scuze că din cauza jocurilor politice ale unui plagiator mincinos este implicat într-un scandal. L-am sunat şi i-am cerut scuze.

* Am aflat şi care este geneza falsului, am alfat că procurorul Papici a derulat o anchetă, de fapt un subaltern de-al lui, în urma unei reclamaţii din 2012 şi ancheta este în desfăşurare. N-a existat nicio legătură între achiziţia de terenuri făcută de Ioana Băsescu şi Papici. A făcut plângere un domn care a lucrat acolo, la Staţiunea de Cercetări Fundulea şi plângerea este făcută în 2012 şi există inclusiv o scrisoare către premier. Nu are nicio legătură activitatea pe care a desfăşurat-o DNA în Călăraşi cu achiziţia de terenuri.

* Vreau să-i spun plagiatorului mic că dacă are o bătălie politică de dat, să o ducă ca între bărbaţi. Fiica mea nu este angrenată în politică. Un om care încearcă să implice un notar care îşi vede de viaţa lui într-un scandal politic, trebuie să fie foarte degradat moral, trebuie să fie de teapa lui Sorin Roşca Stănescu.

* În achiziţia terenului din judeţul Călăraşi, fiica mea nu a utilizat niciun leu cash, virările s-au făcut prin bancă, în contul vânzătorului, cum s-a virat din bancă de la CEC şi suma pe care fiica mea a luat-o credit. Plagiatorul Victor Ponta crede că în familia Băsescu se fac lucruri ca în familia lui politică, cu mătuşa Tamara... Plagiatorul trebuie să ştie că fiica mea este jurist, care respectă legea ca şi mine şi că orice plată prin bancă care depăşelte 10.000 de euro se evidenţiază la Oficiul pentru Spălarea Banilor. Nu a existat niciun fel de sumă cash care să fi fost manipulată de fiica mea. Totul este transparent.

* Încercarea de a implica un procuror care a coordonat activitatea unui subordonat ce a avut o reclamaţie din 2012 în achiziţia de teren pe care a făcut-o Ioana este penibilă şi demnă numai de unul ca Victor Ponta. Insistenţa de a face o comisie parlamentară înseamnă că nu se încearcă decât discreditarea mea.

* Ponta! Dacă vrei să ai dispute politice în timp ce ai probleme cu bugetul, cu studenţii, cu Roşia Montană, cu gazele se şist vino să discutăm noi doi, las-o pe fiică-mea în pace! Dacă ai suspiciuni cu privire la fiica mea, depune o plângere la Parchet, dar pe numele tău, ca să poţi fi acuzat de plângere calomnioasă.

* Eu am vrut să iau prima dată creditul şi datorită nivelului mic de venituri, de 6.000 de lei pe lună, nu l-am putut primi. Fiica mea, prin natura veniturilor pe ultimii doi ani şi a veniturilor viitoare a putut lua creditul pe 30 de ani, dar destul de greu. 

×