x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu urcă în ''ringul politic'' la Munchen, cu Vitali Klichko!

Băsescu urcă în ''ringul politic'' la Munchen, cu Vitali Klichko!

de Dan Constantin    |    01 Feb 2014   •   09:59
Băsescu urcă în ''ringul politic'' la Munchen, cu Vitali Klichko!

Traian Basescu apare astăzi  alături de Vitali Klichko în marele ''ring'' politic al Conferinţei pentru securitate internaţională de la Munchen. Preşedintele român participă la dezbaterea cu tema ''Puterea globală şi stabilitatea regională'' programată pentru după amiază.  

Introducerea este facută de Zbigniew Brzezinski, fost consilier pentru securitate naţională la Casa Albă. La dezbaterea moderată de Stefan Fule, comisar european pentru extindere, sunt anunţaţi cu intervenţii, conform ordinii afişate de organizatori, Leonid Kozhara, ministrul de externe al Ukrainei, Vitali Klichko, unul din liderii opozitiei de la Kiev, Leonid Slutski, şef de comisie in Duma de Stat a Federaţiei Ruse, Irakli Garibashvili, ministrul de externe al Georgiei şi Traian Băsescu, Preşedintele României.

Acest panel al conferinţei are alocat o ora şi jumătate, de la 17 la 18.30 în sala principală de la hotelul Bayerischer hof. Este pentru prima dată când fostul campion mondial la box la categoria grea, propulsat în fruntea opozanţilor care luptă pentru răsturnarea preşedintelui Ianukovici apare într-o manifestare publică alaturi de un lider politic din România.

Conferinţa de la Munchen, ajunsă la ediţia 50, are programate în cursul dimineţii de sâmbătă  alte două dezbateri de mare interes; prima, intitulată ''Europa'' îi are ca vorbitori pe secretarul general NATO,  Andres Rasmussen, şi pe ministrii de externe Laurent Fabius, Franta, Serghei Lavrov, Rusia si Walter Steinmeier , Germania. Apoi  de la ora 10.40 , la tema ''Renaşterea transatlantica'', sunt invitaţi cu alocuţiuni John Kerry, secretarul Departamentilui de Stat al SUA si Chuk Hagel, secretarul departamentului american al Apărării.

Dupa conferinţa de la Munchen, Băsescu revine în ţara pentru a conduce sedinţa CSAT, programată duminică de la ora 16. În vizita din Germania, Băsescu este însoţit de Cristian Diaconescu, fost ministru de externe.

×