x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu vrea coabitare instituţională cu guvernul: "Aş menţiona că USL are o obligaţie morală faţă de mine"

Băsescu vrea coabitare instituţională cu guvernul: "Aş menţiona că USL are o obligaţie morală faţă de mine"

31 Iul 2012   •   15:22
Băsescu vrea coabitare instituţională cu guvernul: "Aş menţiona că USL are o obligaţie morală faţă de mine"

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a solicitat public USL incetarea luptei politice, vorbind de o coabitare institutionala intre el USL, despre care spune ca are o obligatie morala fata de el, care a acceptat ca aceasta formatiune politica sa vina la guvernare.

"As mentiona ca USL are o obligatie morala fata de mine si fata de romani. Ei stiu foarte bine ca nu a fost o placere sa le incredintez formarea Guvernului. Am facut-o insa dand de-o parte orice alta ratiune, punand deasupra dorintelor mele interesul national si stabilitatea politica a tarii. Le cer incetarea imediata a oricarei lupte politice si sa treaca la lupta pentru bunastarea romanilor", a spus Basescu.

Presedintele suspendat a adaugat ca lupta politica trebuie sa inceteze, iar institutiile trebuie sa invete sa colaboreze intre ele.

"As vrea sa fac unele constatari. Prima este ca trei saptamani de lupta politica sunt de ajuns, iar trei luni care se vor implini curand de la instalarea Guvernului Ponta sunt prea mult. Pentru ca este un moment in care incep sa-mi pun public intrebari. Cati bani au castigat romanii din suspendarea presedintelui? Aceasta intrebare o pun celor 256 de parlamentari. Sau cati bani au castigat romanii din pierderea uriasa de incredere pe care Romania a inregistrat-o?", a spus Basescu.

"Daca politicienii la varf sunt implicati intr-o batalie care parca nu se mai sfarseste, cine se ocupa de buna guvernare pentru cele 22 de milioane de romani? Eu cred ca cele 3 saptamani de batalie politica si cele 3 luni care vor deveni prea mult trebuie sa genereze o schimbare imediata de atitudine a tuturor politicienilor, inclusiv a mea. Ii chem pe politicieni la incetarea oricarei dispute, pentru ca tara se prabuseste sub aceasta disputa", a declarat presedintele suspendat.

Acesta a adaugat ca statul trebuie sa se concentreze asupra masurilor cu caracter economic, in momentul de fata.

"Avem alte prioritati, acum. Restabilirea statului roman in parametri democratici. Redobandirea credibilitatii Romaniei pe plan international si in interiorul UE si al NATO. O alta prioritate este diminuarea efectelor adancirii crizei economice in zona euro - ma refer la politici bugetare prudente, indeplinirea conditionalitatilor pe care le avem cu UE, FMI si BM. De asemenea, vizez masuri in vederea sprijinirii fermierilor ale caror recolte au fost afectate de seceta. Obligatia noastra majora este sa contribuim la obtinerea unei evaluari pozitive a FMI si sunt conditii ca Romania sa poata sa iasa pe pietele internationale pentru imprumuturile de care are nevoie. Si trebuie sa discutam despre nevoia de creare a locurilor de munca, pentru reluarea finantarii de la UE si prin lansarea unor investitii, a unor exploatari de cupru si aur care sunt la indemana noastra, desigur, in conditii favorabile statului roman si romanilor", a mai spus Basescu.

×
Subiecte în articol: declaratii basescu